Teknoloji devinden yeni yılda yüzlerce kişiyi işten çıkarma kararı

Teknoloji devinden yeni yılda yüzlerce kişiyi işten çıkarma kararı

Unity Software yaklaşık 1.800 kişiyi işten çıkararak işgücünü %25 oranında azaltmayı planlıyor.

A+A-

Unity Software Inc. yeni bir kesinti turunda yaklaşık 1.800 kişiyi işten çıkararak işgücünü %25 oranında azaltmayı planlıyor.

Video oyunu yaratıcıları tarafından kullanılan yazılımlar üreten San Francisco merkezli şirket, uzun vadeli karlılığı artırmak için tasarlanan hamlelerle ilgili maliyetleri henüz tahmin edemediğini söyledi.

Unity'den e-postayla yapılan açıklamada, azaltmaların Kasım ayında ana hatları çizilen "şirket sıfırlamasının" bir parçası olduğu belirtildi. O dönemde yönetim, personel sayısını %3,8 oranında azaltacağını açıklamıştı. Bunu Mayıs ayındaki %8'lik kesinti takip etti.

Şirket Pazartesi günü yaptığı açıklamada, "Bu karar hafife alınmamıştır" dedi.

John Riccitiello, Unity'yi bir metaverse şirketi olarak yeniden markalaştırmayı da içeren tartışmalı bir görev süresinin ardından Ekim ayında CEO'luk görevinden istifa etti. Riccitiello'nun yerine teknoloji alanında deneyimli James Whitehurst geçici CEO olarak atandı.

Pokemon Go ve Marvel Snap gibi popüler mobil oyunlar Unity'nin ürünlerini kullanıyor. Şirket geçen yıl birçok müşteriyi kızdıran fiyat artışları uygulamış ve daha sonra bu planlarını geri almıştı.

Unity hisseleri, başvurunun ardından genişletilmiş işlemlerde %4,8'e kadar yükselerek 40,87 $'a ulaştı. Hisse senedi geçen yıl satışların artması ve kayıpların azalmasıyla %43 değer kazandı.


İlgili Haberler