Goldman'dan uyarı: Yatırımcılar teknoloji ve perakende hisselerini satıyor

Goldman'dan uyarı: Yatırımcılar teknoloji ve perakende hisselerini satıyor

Hedge fonları, enflasyonun artması ve faiz oranlarının yükselmesi beklentileriyle teknoloji ve tüketici hisselerinden çıkıyor

A+A-

ABD, Avrupa ve diğer bölgelerde hedge fonları, enflasyonun artması ve faiz oranlarının yükselmesi beklentileriyle teknoloji ve tüketici hisselerinden çıkmaya devam ediyor.

Goldman Sachs'ın bir notuna göre, küresel hedge fonları geçen hafta, S&P 500 endeksindeki düşüşleri takip etmeleri ve büyük teknoloji hisselerine olan risklerini azaltmaları nedeniyle üçüncü hafta üst üste teknoloji hisselerini sattı.

ABD teknoloji hisseleri 6 Ocak'a kadar olan haftada en çok net satış yapılan sektör oldu ve hedge fonları bu hisseleri son 11 haftanın en yüksek seviyesinde elden çıkardı.

Hedge fonları, sadece uzun pozisyonlarını azaltmakla kalmadı, aynı zamanda bu hisse senetlerinin fiyatlarının düşeceğine dair kısa pozisyona da girdi.

Banka, iletişim cihazlarının yanı sıra, yazılım şirketleri, yarı iletkenler, teknoloji donanımı ve teknoloji endüstrisiyle ilgili depolama şirketleri de dahil olmak üzere her türlü teknoloji hissesinin satıldığını söyledi.

Avrupa teknoloji hisseleri geçen hafta %4,24 düşerek Temmuz ayından bu yana en büyük haftalık düşüşünü yaşarken, teknoloji ağırlıklı Nasdaq hisse senedi endeksi %3'ün biraz üzerinde değer kaybetti ve S&P 500, 2024'e aylardır en kötü haftalık performansıyla başladı.

Öte yandan teknoloji hisselerinin yanı sıra Goldman'ın raporuna göre hedge fonları, alışveriş yapanların genellikle satın almaktan hoşlandıkları ancak ihtiyaç duymadıkları ürünleri üreten isteğe bağlı tüketici şirketlerini de terk ediyor.

Goldman, spekülatörlerin bu pozisyonlardan Eylül 2023'ten bu yana en hızlı şekilde kaçtığını belirterek, yatırımcıların otel ve restoranlarda, perakende mağazalarında ve otomobil şirketlerinde küresel olarak net satış yaptığını söyledi.

Banka, halihazırda ihtiyari tüketici sektöründe kısa pozisyonda olan hedge fonların performansında %3,5'lik bir artış gördüğünü söyledi.

Etiketler : ,
İlgili Haberler