Terra LUNC Coin 1 Dolar Olacak Mı? LUNC Alternatifi Coinler Hangileri?

Terra LUNC Coin 1 Dolar Olacak Mı? LUNC Alternatifi Coinler Hangileri?

Terra 2.0, Terra Classic'ten ortaya çıktı ve halka açık bir blok zinciri protokolü olarak konumlandırıldı

A+A-

Kripto endüstrisini şimdiye kadar vuran en felaket olaylardan biri, hatırlanacağı üzere önde gelen algoritmik sabit coin TerraClassicUSD’nin (USTC) (eski adıyla UST) ABD dolarından ayrılmasıydı.

Konsept, Terra'nın LUNA’sının UST'yi ABD dolarına bağlı tutmasıydı. UST'nin değeri sabit değerinin üzerine çıktığında daha fazla LUNA oluşturuluyor, 1 doların altına düştüğünde ise LUNA yakılıyordu.  Bu sistem başlangıçta iyi işledi ve LUNA milyarlarca dolarlık bir piyasa değerine ulaşarak en büyük on kripto para arasında yer aldı.

Ancak, Mayıs 2022'de her şey değişti. UST sabitliğini kaybetti ve LUNA'nın değeri düşerek tüm kripto piyasasında önemli bir gerilemeye neden oldu. Daha sonra LUNC adını alan yeni versiyonu ile yeni bir blok zinciri kuruldu. Terra 2.0, Terra Classic'ten ortaya çıktı ve halka açık bir blok zinciri protokolü olarak konumlandırıldı.

Tekrar dolara eşitlenip eşitlenmeyeceği merak edilen Terra Lunc Coin bu haberin yazıldığı saat itibarıyla 0,0001113 dolar olarak işlem görüyor. Terra Classic'in yolculuğu devam ederken zorluklarının üstesinden gelip gelemeyeceğini, potansiyelinden yararlanıp yararlanamayacağını ve 1 dolara işaretine ulaşıp ulaşamayacağını yalnızca zaman gösterecek. Analistler de bu süreçte LUNC alternatifi coin’lere yönelimin daha akıllıca olacağını düşünüyor.

Dogeverse (DOGEVERSE): LUNC Alternatifi Çok Zincirli Meme Coin  

Dogeverse (DOGEVERSE), Ethereum, Base, BNB Chain, Polygon, Solana ve Avalanche’da çalışabilen çok zincirli meme coin olarak dikkatleri çekiyor. Ön satışında alt limiti çoktan geçen proje 15 milyon dolardan fazla Dogeverse token satın alımıyla üst sınırını da geçmek üzere.

LUNC alternatifi coin’ler arasında en çok öne çıkan Dogeverse, Wormhole ve Portal Bridge teknolojisinin kullanımı sayesinde, token sahiplerinin farklı blok zincirleri arasında gezinmesini mümkün kılıyor. Bu yaklaşım sayesinde, kripto endüstrisinin sahip olduğu en önemli zorluklardan biri olan blok zinciri ekosistemlerinin dağılmasıyla mücadele ediyor.

Ön satış sırasında DOGEVERSE tokenlerini satın alma ve talep etme sürecinin basit ve kullanıcı dostu bir prosedür içermesi yatırımcıları çekiyor. Ayrıca bu, projenin tokenleri tüm potansiyel yatırımcılar için erişilebilir hale getirme konusundaki kararlılığını da gösteriyor.

Bu meme coin'in sınırlı token arzı, coin'in bir başka bileşeni olarak dikkat çekiyor. Ön satış sırasında tokenlerin yalnızca yüzde 15'i mevcut. Tokenlerin yüzde 10'u ise stake ödülleri için ayrıldı, bu da en başından itibaren coin'in kıtlığını artırıyor. Staking mekanizmasında ise yıllık getiri oranının (APY) şu anda yüzde 52 olarak belirlendiği görülüyor. 30 milyardan fazla tokenin halihazırda stake edildiği projede daha fazla token kilitlendikçe oranın düşeceğini de unutmamak gerekiyor.

 

Smog (SMOG): Yıllık Yüzde 42 Getirisi olan Solana Coin

Solana blok zincirine dayalı bir meme coin olan Smog (SMOG), ilgi çekici airdrop kampanyaları ve güçlü topluluk katılımı sayesinde büyük ilgi topladı. Bir başka deyişle SMOG, merkeziyetsiz bir borsada piyasaya sürülmesinin ardından değeri hızla artan yeni bir meme coin. LUNC alternatifi coin’ler arasındaki Smog Token son zamanlardaki başarısı, staking getirileri ve airdrop ödemeleriyle ön plana çıkıyor.

Airdrop’lar, ücretsiz kripto kazanmak için önemli bir fırsat sunuyor. Smog'un niyeti, Smog Token satın alanlara Solana blok zincirindeki en kapsamlı airdrop operasyonlarından birini gerçekleştirmek. Bu kampanya, mevcut token sahiplerine 490 milyon token dağıtılmasını içeriyor.

Airdrop puanı kazanmak için tek yapılması gereken SMOG'u elde tutmak. Potansiyel yatırımcılar günlük, haftalık ve aylık olarak görevleri tamamlayarak sahip oldukları puan sayısını artırabiliyorlar. Token sahipleri Zealy'de çeşitli topluluk görevlerini tamamlayarak "XP puanları" biriktirebiliyorlar. Bu görevler arasında SMOG token satın almak ve stake etmek, görevlere katılmak, Twitter, Discord ve Telegram gibi platformlarda toplulukla etkileşim kurmak yer alıyor.

Akıllı sözleşmeye SMOG yatırımı yapmak, yatırımcıların bunu yaparken pasif gelir elde etmelerinin bir başka yolu. Bu haberin yazıldığı tarih itibarıyla, token yıllık yüzde 42 getiri sağlıyor. Buna ek olarak, son 24 saat içinde yüzde 25’ten fazla artış kaydeden Smog Token 0,0567 dolardan işlem görüyor.

Sponge V2 (SPONGEV2): Selefinin Başarısının Üstüne Eklemek İçin Hazırlanan Kripto

SPONGE, Mayıs 2023'teki başlangıcından sonra değerinde büyük bir artış yaşadı ve bu da tokeni 2023 yazında 100 milyon dolarlık en yüksek piyasa değerine çıkardı. Yeni ERC-20 tokeni Sponge Token V2’nin (SPONGEV2) piyasaya sürülmesi ile selefini geçmesi bekleniyor.

Sponge V2 Token satın almak için değişik bir strateji kullanılıyor. Projede, yeni tokenlerin piyasaya sürülmesini kolaylaştırmak amacıyla, stake-to-bridge tekniği kullanılıyor. Bu yaklaşım, V1 versiyonu sahiplerinin tokenlerini kilitleyerek yeni V2 akıllı sözleşmesine geçmelerini sağlıyor.

SPONGE tokenlerini stake edenler, ek ödül olarak SPONGEV2 tokenleri de alabiliyorlar. Bu, tokenlerini stake edenler için ek bir avantaj sağlıyor. Çünkü proje ekibi stake ödülleri olarak yüzde 160’tan fazla bir APY sunuyor. Yaklaşık 10 milyar tokenin stake edildiği göz önünde bulundurulduğunda ilgili alıcıların hızlı davranması gerekiyor.

İlgili Haberler