Tesla Almanya'da fiyatları yarıya indirmek için düğmeye bastı

Tesla Almanya'da fiyatları yarıya indirmek için düğmeye bastı

Elon Musk'ın sahibi olduğu dünyanın önde gelen elektrikli araç üreticilerinden Tesla, Almanya'daki fabrikasında üretim maliyetini 25 bin euro seviyesine çekerek yeni bir dönemin kapılarını açmaya hazırlanıyor.

A+A-

Reuters'ın haberine göre Tesla, Berlin yakınlarındaki fabrikasında 25.000 euro'luk (26.838 $) bir otomobil üretmeyi planlıyor ve bu durum otomobillerinin kitlesel alımını hedefleyen elektrikli araç üreticisi için uzun zamandır beklenen bir gelişme.

Adının açıklanmasını istemeyen ve Reuters'a konuşan bir kaynak, üretimin ne zaman başlayacağını söylemedi.

Tesla konuyla ilgili yorum yapmayı reddederken şirketin hisseleri ABD'de piyasa öncesi işlemlerde %3 artış gösterdi.

Tüketici anketleri, elektrikli otomobillerin yüksek faiz oranlarıyla birleşen yüksek fiyat etiketinin, Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'nde teknolojinin alımını engelleyen çeşitli faktörlerden biri olduğunu gösteriyor.

Otomobil araştırma firması JATO Dynamics'e göre, 2023'ün ilk yarısında Avrupa'da bir elektrikli aracın ortalama perakende satış fiyatı 65 bin euro'nun üzerindeyken, bu rakam Çin'de 31 bin euro'nun biraz üzerinde kaldı.

Elon Musk uzun süredir daha uygun fiyatlı bir elektrikli otomobil yapmayı planlıyordu, ancak 2022'de teknolojiye henüz hakim olmadığını söyledi ve planı rafa kaldırdı.

Yine de kaynaklar Tesla'nın elektrikli araçların alt gövdesinin neredeyse tamamını tek parça halinde dökmesini sağlayacak bir yeniliğe yaklaştığını, bunun üretimi hızlandıracak ve maliyetleri düşürecek bir atılım olduğunu söyledi.

Tesla'nın 2030 yılına kadar araç teslimatlarını 20 milyona çıkarma hedefine ulaşması için kitlesel pazara açılmak kritik önem taşıyor ve bu da onu teslimat hedefleri belirlemekten kaçınan ve bunun yerine stratejilerini elektrikli araçlara geçişte kar marjlarını korumaya odaklayan Volkswagen gibi rakiplerinden ayırıyor.

İlgili Haberler