Tesla Hindistan'da fabrika açacak

Tesla Hindistan'da fabrika açacak

Elektrikli araç üreticisi Tesla, Hindistan'da fabrika kurmak için görüşmelerde bulunuyor

A+A-

Tesla, Hindistan hükümeti ile yıllık yaklaşık yarım milyon elektrikli araç üretme kapasitesine sahip bir fabrika kurmak için bir yatırım teklifini görüşüyor.

Times of India'nın Perşembe günkü haberine göre, araçların başlangıç fiyatı 2 milyon INR (24,400.66 $) olacak. Bu fiyat, Hindistan'ın en uygun fiyatlı elektrikli aracı olan MG Comet'in iki katından fazla ve şu anda ülkede en çok satan elektrikli otomobil olan Tata Nexon EV'den yarım milyon rupi daha yüksek.

Tesla'nın Hindistan pazarına girme planı, hükümetin araçlarına uygulanan ithalat vergilerini azaltmayı reddedince sekteye uğramıştı. Ülke elektrikli araçlara %100'e varan ithalat vergileri uyguluyor.

CEO Elon Musk, Mayıs ayında Hindistan Başbakanı Narendra Modi de dahil olmak üzere Hintli yetkililerle, şirketin ülkede bir üretim tesisi kurması için sunulan potansiyel teşvikler hakkında yeniden giriş görüşmeleri yapmıştı. Toplantı sırasında Başbakan Modi'nin, otomobil üreticisini ülkede "önemli bir yatırım" yapmaya zorladığı biliniyor

Habere göre bu kez görüşmeler Hindistan Ticaret ve Sanayi Bakanlığı tarafından yürütülüyor ve "iyi bir anlaşma" yapılması umuluyor. Yerel basında çıkan haberlere göre bakanlık, görüşmelerin hem yerel üretimi hem de ihracatı içermesi nedeniyle eşit şartlarda bir oyun alanı sağlamayı umuyor.

TSLA hisseleri Perşembe günü piyasa öncesi işlemlerde %0,78 artış gösterdi.

İlgili Haberler