Tesla hisseleri neden geriliyor, düşüş alım fırsatı mı?

Tesla hisseleri neden geriliyor, düşüş alım fırsatı mı?

New York Borsasında Tesla Hisseleri Piyasa Açılışında Hafif Düşüş Yaşadı

A+A-

Elektrikli araç üreticisi Tesla'nın hisseleri Perşembe günkü piyasa açılışında %0,1 düşüşle 201,68 dolara geriledi. S&P 500 vadeli işlemleri %0,3, Nasdaq Composite vadeli işlemleri ise %0,2 oranında geriledi.

CEO Elon Musk'ın Çarşamba günü uzun zamandır beklenen Roadster spor otomobilin lansmanını gerçekleştirmesinin ardından Perşembe günü nispeten durgun başladı.

Almanya'daki yerel medya kuruluşları, resmi belgelere dayanarak Tesla'nın Berlin Giga tesisindeki atık su yönetimine ilişkin şikayetleri bildirdi. Çin medyası ise dünyanın en büyük pil üreticisi ve Tesla'nın tedarikçisi olan CATL'den gelen bir güncellemeyi vurguladı. Her iki gelişmenin de Tesla'nın hisselerini önemli ölçüde etkilemesi beklenmiyor.

Tesla'nın rakiplerinin hisse senetleri de hareketli. NIO hisseleri erken saatlerde %2,03 oranında artarken, Lucid hisseleri piyasa öncesi işlemlerde %1,2 oranında düştü, Rivian hisseleri ise %0,4 oranında hafif bir düşüş yaşadı. Ford Motor ve General Motors hisseleri ise nispeten değişmedi.

 

Tesla hisseleri şu anda geçen yaz görülen ve son 52 haftanın en yüksek seviyesi olan 299,29 doların altında seyrediyor.

Çarşamba günkü işlem seansının kapanışında işlem hacmi 99,81 milyon hisse olarak gerçekleşti ve 65 günlük ortalama hacim olan 110,3 milyon adet hissenin 10,5 milyon adet hisse ile biraz altında kaldı.

İlgili Haberler