Testere piyasası bitti mi, BIST 100, 8400 seviyesini bu hafta yeniden görür mü?

Testere piyasası bitti mi, BIST 100, 8400 seviyesini bu hafta yeniden görür mü?

A1 Capital Menkul Değerler'in günlük bültenine göre jeopolitik risklerin yayılmayacağına dair kanaatlerin artmasıyla piyasa alım tarafına geçti. BIST 100 Endeksi'nde ise alım iştahının devam edip etmeyeceğini 7784 seviyesinin aşılması gösterecek.

A+A-

A1 Capital Menkul Değerler'in 6 Kasım 2023 günlük bülteni ''yine yeşillendi fındık dalları'' cümlesiyle başlıyor ve piyasalar için pozitif bir beklenti içinde. ''Merkez bankaları, şüphecileri yatıştırmak için biraz güvercin bir duruşla birlikte statükoyu korudu. Olumlu kurumsal sonuçlar ve tahvil getirilerindeki önemli düşüş nedeniyle mali piyasalar bu  toparlandı'' değerlendirmesi yapılan bültende Borsa İstanbul'da alım iştahının arttığına dair veriler olduğu ifade ediliyor.

A1 Capital Menkul Değerler'in açıklaması şöyle:

Geçtiğimiz 3 haftalık süreçte jeopolitik gündeme olan duyarlılığın etkisiyle düşüş yönlü testere piyasası görmemize rağmen , Önümüzdeki dönem açısından Cuma günü yapılan açıklamaların jeopolilik riskin yayılmayacağı şeklinde algılanması nedeniyle piyasaların alım tarafına yönelim gösterdiğini gördük. 7400 seviyesi ile 100 günlük ortalamanın geçtiği yer olan 7.300’ün üzerinde kalınmış olmasını olumlu buluyoruz. Kısa vadeli göstergelerde yaşanan toparlanma çabası ve benzer görünümün birçok hissede oluşması teknik açıdan güç kazanımından devam edebileceğini gösteriyor. 7.400 seviyesini referans nokta olarak takip etmek koşuluyla , 50 günlük ortalamanın geçtiği yer olan 7784 seviyesinin aşılmasını endeks'te alım iştahının güçlendiğinin işareti olarak değerlendireceğiz. Bu direncin kırılması ile beraber yükseliş hareketinin güç kazanmasını beklediğimiz endekste ilk etapta 8084 ve daha yukarıda ise 8400 seviyelerini haftalık bazda üst direnç noktaları olarak hedefliyor olacağız

 

İlgili Haberler