Thodex soygununun ardından piyasaya düzenleme geliyor

Thodex soygununun ardından piyasaya düzenleme geliyor

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, kripto para regülasyonlarını en kısa zamanda tamamlayacağını söyledi.

A+A-

Türkiye kripto para piyasasında bazı kaynaklara göre 2 bazı kaynaklara göre 10 milyar dolarlık organize dolandırıcılığın ortaya çıkmasının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, Türkiye’nin kripto para regülasyonlarını en kısa zamanda tamamlayacağını söyledi. Bu alanda atılacak adımların hem küresel standartlara hem Türkiye’nin ekonomi sistemine uygun olacağını söyledi

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ertem, bir TV kanalının kripto para regülasyonları ile ilgili sorusunu yanıtladı. Merkez Bankası tarafından alınan kararı ve devam eden çalışmaları yorumlayan Ertem, “Burada saadet zincirleri oluşuyor.” dedi.

“En kısa zamanda yapılacak”

Kripto varlıkların ödeme amaçlı kullanılması, TCMB yönetmeliğince 30 Nisan’dan itibaren yasak olacak. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, regülasyon konusunda merkez bankası dışında farklı kurumların da çalışma yaptığını söyledi:

“Bu konudaki düzenlemeler reform programımızda da var. Burada esasında saadet zincirleri oluşuyor. Bu konuda hem vatandaşlarımızın tasarruflarını doğru değerlendirmesi açısından hem de haksız kazanç elde eden yapıların oluşmaması açısından çok hızlı düzenlemeler yapılması gerektiği kanaatindeyim ve bu da en kısa zamanda yapılacak.”

Türkiye’de yürürlüğe girecek yönetmeliğin, “çok sayıda merkez bankası tarafından da yapılan, yapılmakta olan” bir uygulama olduğu söylendi. Ertem, “Türkiye küresel tarafı da takip ederek kendi ekonomi sistemine de uygun, onunla barışık piyasa düzenlemesi yapacaktır.” dedi.

Etiketler : , , ,
İlgili Haberler