THY satılıyor iddiaları üstüne ilginç gelişme: AnadoluJet iştirak olacak

THY satılıyor iddiaları üstüne ilginç gelişme: AnadoluJet iştirak olacak

AnadoluJet, faaliyetlerini yüzde 100 Türk Hava Yolları iştiraki olarak kurulacak olan yeni bir şirkette sürdürecek

A+A-

Bir dönemdir bir iddia olarak dolaşan ancak yetkililerin yalanladığı "THY'nin Körfez sermayesine satıldığı/satılacağı" tartışmaları henüz netlik kazanmamışken ilginç bir gelişme yaşandı. Türk Havayolları'nın düşük maliyetli markası olarak pazarda konumlanan AnadoluJet, artık bir yeni bir şirketin markası olacak. THY'den KAP'a gönderilen açıklamaya göre,  AnadoluJet artık THY'nin iştiraki olarak kurulacak yeni bir şirket altında ve ismi de AJet olarak değiştirilerek faaliyetlerini sürdürecek

THY'nin konuya ilişkin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında şunlar kaydedildi:

"Yönetim Kurulumuzca ortaklığımızın AnadoluJet markasının global standartlarda düşük maliyetli hava yolu olarak faaliyetlerine devam edebilmesi ve pazardaki rekabetçi konumunu güçlendirebilmesi amacıyla faaliyetlerinin yüzde 100 Türk Hava Yolları iştiraki olarak kurulacak olan 'AJet Hava Taşımacılığı Anonim Şirketi' altında devam ettirilmesine karar verilmiştir."

İddialar yalanlanmıştı

Son olarak Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 31 Mayıs'ta düzenlediği basın toplantısında, Türk Hava Yolları, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ve BOTAŞ'ın satılmaya hazırlandığını öne sürmüştü.

Bu açıklamaya yanıt ise Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan gelmişti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bünyesinde kurulan Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Bahse konu kuruluşların herhangi bir ülke veya şirkete satışı söz konusu değildir" açıklamasını yapmış ve söz konusu şirketlerin uluslararası saygınlığa sahip şirketler olduğu ve bu şirketler hakkında yapılan asılsız spekülasyonlara itibar edilmemesi gerektiğinin de altı çizilmişti.

Türk Hava Yolları'nın satılacağına yönelik iddialara THY Basın Müşaviri Yahya Üstün ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Herhalde 10'uncu kez aynı açıklamayı yapıyoruzdur. Markamız hakkında farklı zamanlarda ortaya atılan ve yeniden gündeme gelen 'Türk Hava Yolları Satılıyor' başlıklı haberler gerçeği yansıtmamaktadır," demişti.

Etiketler :
İlgili Haberler