Tıbbi malzemede gözler 25 Aralık'a çevrildi

Tıbbi malzemede gözler 25 Aralık'a çevrildi

Sağlık Sanayicileri Derneği Başkanı Mustafa Daşcı Bloomberg HT'ye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüştüklerini ve 3 milyar TL'lik ödeme yapılacağını söyledi.

A+A-

Sağlık Sanayicileri Derneği Başkanı Mustafa Daşcı tıbbi malzeme satışlarında yaşanan sıkıntı hakkında konuştu.

Bloomberg HT’ye konuk olan Daşcı, Sağlık Bakanı ile görüşme yaptıkları ve görüşmenin olumlu geçtiğini, 3 milyar TL’lik bir ödeme yapılacağını söyledi.

Daşçı görüşme hakkındaki detayları Bloomberg HT’ye anlattı:

Sağlık Bakanımızla bir görüşme yaptık. Üreticiler ve sektördeki diğer ithalatçı firmalarla birlikte nefes almamızı sağlayacak bir görüşme sağlandı. 3 milyar TL’lik bir rakam İl Sağlık Müdürlükleri aracılığıyla firmalara dağıtılmak üzere serbest bırakıldı. 25 Aralık’ta da geriye kalan bakiyelerin vade süreleri ile ilgili bir görüşme sağlayacağız. Sosyal Güvenlik Kurumu ile de anlaşırsak sektörün daha ileri gitmesinde bir engel kalmayacak.

Tıbbi malzemeyi sadece devlet hastaneleri alabilecek üniversite hastaneleri ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı ile görüşmemiz lazım. 25 Aralık’tan sonra 3 milyar TL’nin ne kadarı ödenmiş olursa geriye kalan bakiyenin vade sürelerinin belirlenmesi ve 2022 yılında alınacak malzemelerin ödeme sürelerinin belirlenmesi il ilgili tekrar bir araya geleceğiz.