Merkez Bankasฤฑโnฤฑn (TCMB) banka bilanรงolarฤฑnฤฑn varlฤฑk tarafฤฑna da zorunlu karลฤฑlฤฑk uygulamaya baลlamasฤฑnฤฑn ve bazฤฑ TL ticari kredileri de ilk kez bu zorunlu karลฤฑlฤฑฤa dahil etmesinin ticari kredi faizlerini de artฤฑrmasฤฑ bekleniyor.
Sรถzcรผ’nรผn haberine gรถre TCMB hafta sonu yayฤฑmladฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamada ve Resmi Gazeteโde yayฤฑmlanan kararฤฑnda, bireyselde yabancฤฑ para (YP) mevduatta TLโye dรถnรผลรผmรผ dรผลรผk bankalara 500 baz puana ulaลan ilave yabancฤฑ para zorunlu karลฤฑlฤฑk getirirken finansman ลirketlerinin sฤฑfฤฑr olan zorunlu karลฤฑlฤฑk oranlarฤฑnฤฑ bankacฤฑlฤฑk sektรถrรผ ile eลitledi.
TCMB deฤiลiklik iรงin, โfiyat istikrarฤฑ temel amacฤฑ doฤrultusunda finansal istikrarฤฑn desteklenmesi ve liralaลmanฤฑn teลvik edilmesi kapsamฤฑnda makroihtiyati politika setini gรผรงlendirerek zorunlu karลฤฑlฤฑk dรผzenlemesinde deฤiลikliฤe gitmiลtirโ dedi.







