TL işlemleri Bridge platformunda askıya alındı

TL işlemleri Bridge platformunda askıya alındı

Clearstream Banking ve Euroclear Bank, ortak iletişim platformları Bridge üzerinden Türk Lirası işlemlerini askıya aldı

A+A-

Lüksemburg merkezli takas şirketi Clearstream Banking ve Belçika merkezli menkul kıymet takas şirketi Euroclear Bank, 18 Mayıs itibarıyla ortak iletişim platformları Bridge üzerinden Türk Lirası cinsinden işlemleri askıya alma yönünde ortak karar aldı.

Bloomberg'in haberine göre Frankfurt merkezli Deutsche Börse'nin sahibi olduğu Clearstream Banking'in internet sitesinde yapılan açıklamada 'koronavirüse bağlı olarak TL'ye getirilen likidite kısıtlamaları' yüzünden geçici olarak TL işlemlerinin Bridge adı verilen platformda askıya alınmasına karar verildiği belirtildi.

Bloomberg HT'ye göre geçen hafta perşembe günü Clearstream'in internet sitesine konan karara cuma akşamından itibaren TL'de takas bilgilerinin reddedileceği bilgisi eklendi.

Clearstream'in açıklamasında "Türk Lirası'nda Covid-19'a bağlı likidite kısıtlamaları nedeniyle, Bridge üzerinden yapılan lira işlemleri artık uygun koşullarda takas edilemez. Bu nedenle Clearstream Banking ve Euroclear Bank bu hizmetin geçici olarak askıya alınması yönünde karar aldı." denildi.

Bununla birlikte açıklamada Clearstream Banking yoluyla Türkiye'de olan iç takasın normal şekilde devam edeceği ifade edilirken; müşterilere tampon olarak bir miktar lira nakit hesabı tutulması tavsiyesi verildi.

Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.