Toyota, 1.2 milyon aracı geri çağırdı, işte o modeller

Toyota, 1.2 milyon aracı geri çağırdı, işte o modeller

Toyota, 1,12 milyon aracı hava yastığı sorunu nedeniyle geri çağırıyor

A+A-

Toyota Motor, bir sensördeki kısa devrenin hava yastıklarının tasarlandığı gibi açılmamasına neden olabileceği için dünya çapında 1,12 milyon aracı geri çağıracağını duyurdu.

Geri çağırma, 2020 ila 2022 model yılı Avalon, Camry, Corolla, RAV4, Lexus ES250, ES300H, ES350, RX350 Highlander ve Sienna Hybrid araçlarını kapsıyor.

Sensörler, ön koltukta küçük bir yetişkin veya çocuk oturuyorsa hava yastıklarının açılmamasını sağlıyor. Bayiler sensörleri inceleyecek ve gerekirse değiştirecek. Otomobil üreticisi, Şubat ayında araç sahiplerini geri çağırma konusunda bilgilendirmeye başlamayı planlıyor.

Toyota, Temmuz 2022'de, OCS sensörünün yolcuyu yanlış algılamasına neden olabilecek iç parçalar arasındaki potansiyel bir parazit nedeniyle Amerika Birleşik Devletleri'ndeki 3.500 RAV4 aracı için bir geri çağırma yayınlamıştı.

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), ön hava yastıklarının ABD'de 30 yılda 50.000'den fazla hayat kurtardığını söylüyor.

Kurum, yeni sensörlerin, eski hava yastıklarının tüm sürücü ve yolcular için aynı şekilde açıldığı ve açılırken hava yastığına çok yakın olan çocuklarda, küçük yetişkinlerde ve kemersiz yolcularda bazı yaralanmalara ve hatta nadir durumlarda ölüme neden olduğu için istendiğini söylüyor.

İlgili Haberler