Trabzonspor'un borcu 4 milyar TL'yi aştı

Trabzonspor'un borcu 4 milyar TL'yi aştı

Trabzonspor'un net borcu 4 milyar 45 milyon 369 bin TL olarak açıklandı.

A+A-

Trabzonspor Kulübü'nün 31 Ekim 2023 itibarıyla net borcunun 4 milyar 45 milyon 369 milyon TL olduğu açıklandı.

Trabzonspor Olağan Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Türk futbolunda artık denizin bittiğini ve uçurumun kenarında olduğunu belirterek, "Bu sene önemli bir yayın ihalesi var. Tüm kulüplerimizi çok yakından ilgilendiren ve hiçi kimsenin hata yapma lüksünün olmadığı günlerdeyiz" dedi.

Trabzonspor Olağan Genel Kurul toplantısı KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Trabzonspor eski başkanı Ahmet Celal Ataman ve bordo-mavili üyelerinin katıldığı toplantıda Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan ve yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu. Divan başkanlığı Ali Sürmen’in yaptığı genel kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Toplantıda Trabzonspor Kulübü Genel Müdürü Sinan Zengin bordo-mavili kulübün faaliyet, idari ve mali raporlarını okurken, Denetleme Kurulu Üyesi İsmet Keskin ise 31 Ekim 2023 itibarıyla kulübün net borcunu 4 milyar 45 milyon 369 milyon TL olarak açıkladı. Keskin’in konuşmasının ardından yönetim kurulu idari ve mali yönden oy çokluğu ile ibra edildi.

Genel kurulda bir konuşma yapan Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, kulübü maddi ve manevi anlamında Türkiye’nin en önemli kulüplerinden biri haline getirmek için çok önemli çalışmalar içinde olduklarını belirterek, "Hedeflerimiz büyük ve onlara ulaşmanın yolunun da büyük mali disiplin yeni gelir kaynaklarının oluşturulması akıllı bir kulüp yönetim politikasından geçtiğinin farkındayız. Camia olarak şampiyonluğun Trabzonspor için bir gelenek olduğunu biliyoruz. Bu verimli topraklarda daha nice şampiyonluk yaşamak içinde en önemli konunun ekonomi olduğunu tekrar hatırlatmak istiyorum. Kulübümüze maddi ve manevi anlamda Türkiye’nin en önemli kulüplerinden biri haline getirmek için çok önemli çalışmalar içerisindeyiz. Taraftarlarımızın Trabzonspor’dan gurur duyması için birçok konuda yeni faaliyetler sürdürmekteyiz" dedi.

Türk futbolunda artık denizin bittiğini dile getiren Başkan Doğan, "Uçurumun kenarındayız. Bu sene önemli bir yayın ihalesi var. Tüm kulüplerimizi çok yakından ilgilendiren ve hiç kimsenin hata yapma lüksünün olmadığı günlerdeyiz. Yayın ihalesi 500 milyon Dolar seviyelerinden 90 milyon Dolar’ın altına düştü. Örneğin Trabzonspor herhangi bir deplasmanda 3 puan alsa bile o deplasman masraflarını karşılayamayacak seviyede bir naklen yayın gelirimiz var. Hafta içi kulüpler birliği toplantısı gerçekleştirildi ve önemli konular konuşuldu. Bu konulardan en önemlilerinden bir tanesi yayın ihalesiydi. İnşallah bu sefer geçen sefer olduğu gibi tek yayıncı kuruluşun değil 2 veya 3 kuruluşun katılacağı bir ihale olacağını düşünüyoruz. Bununla ilgili değerli federasyon başkanımızın ve yönetim kurulunun önemli çalışmaları var. Bu çalışmalar neticesinde gelinen noktada şunu söyleyebiliriz. Birçok siste konuşuluyor başta play-off olmak üzere önümüzdeki yıldan geçerli olmak üzere. Bunların konuşulmasının asıl sebebi yaklaşık olarak 90 milyon Dolar’a gerileyen naklen yayın gelirini 200 milyon Dolar bandına çekebilmek. Eğer bu aşamalara ulaşılabilirse kulüplerimizin bir nebze nefes alacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Bordo-mavili kulübün borcuna ilişkin dikkatli davranmaya ve her şeyi her an planlamaya çalıştıklarını dile getiren Ertuğrul Doğan, "Mevcut kur farkları ve artan faizleri üzerine koyunca borç rakamı bu. Biz burada çok dikkatli davranmaya her şeyi her an planlamaya çalışıyoruz. Trabzonspor’a eksiğimiz olabilir ama yanlışımız olmaz. Biz geldiğimiz günden beri yönetim kurulundaki arkadaşlarımın özverili ve iyi niyetli çalışmalarından ötürü onlara teşekkür ediyorum. 8 ayda kulüp kasasından 90 milyon Euro ödeme yaptık. Bu ödeme yapılamasaydı asıl o borcun nereye gideceğini o zaman görürdük. O 90 milyon Euro ödenemeseydi o anlaşmaların feshinden kaynaklı olarak 70 milyon Euro civarında bir tazminatla karşı karşıya kalacaktık. Artı manevi yükü camiaya artı sponsorlara olan yükü. Yani içinden çıkılmayacak bir hale gelecektik. Bu 90 milyon Euro’nun 70 milyon Euro’su tamamen sponsorluktur. Yani kulübe bir geri dönüşü olmayacaktır. Ocak ayı sonunda inşallah bitirdiğimiz bir proje ile bu rakamın üzerine bir 25 milyon Euro daha koyacağız. İnanın elimizden gelen ne varsa yapmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler