ABD Baลkanฤฑ Donald Trump, Ekim 2016’dan beri Tรผrkiye’de tutuklu bulunan ve FETร, PKK adฤฑna suรง iลlediฤi gerekรงesiyle tutuklu yargฤฑlanan rahip Andrew Craig Brunson iรงin bir kez daha รงaฤrฤฑda bulundu.
Venezรผella’nฤฑn CIA hesabฤฑna casuslukla suรงlayarak tutuklayฤฑp 2 yฤฑl sonra serbest bฤฑraktฤฑฤฤฑ Amerikalฤฑ misyoner Josh Holt’u Beyaz Saray’daki Oval Ofis’te aฤฤฑrlayan Trump, kameralarฤฑn รถnรผnde, Washington-Ankara iliลkilerindeki gerilim sebeplerinden birine dรถnรผลen ABD’li rahiple Brunson ilgili de aรงฤฑklamalar yaptฤฑ.
PENCE ฤฐรฤฐN ‘รOK HASSAS’ KONU
Bu ay Kuzey Kore’deki 3 ABD’li rehinenin serbest bฤฑrakฤฑlmasฤฑnฤฑ saฤlamฤฑล olan Trump, Baลkan Yardฤฑmcฤฑsฤฑ Mike Pence’in Evanjelik tarikatฤฑndan olduฤundan รถzellikle serbest kalmasฤฑnฤฑ istediฤi Brunson iรงin de mรผcadele ettiฤini dile getirdi.
CASUS DฤฐYORLAR, AMA DEฤฤฐL’
”Bizim rahip Brunson’ฤฑmฤฑz var, harika bir Hฤฑristiyan rahip, Tรผrkiye’de bulunuyor. Uzun zamandฤฑr orada. Onun bir casus olduฤunu sรถylรผyorlar, ama o casus deฤil” diye konuลan Trump ลรถyle devam etti:
‘BฤฐR NOKTADA YARDIM EDECEฤฤฐZ’
”Rahip Brunson, umarฤฑm bizi duyabiliyorsunuz, bir noktada size yardฤฑm edeceฤiz. Bunun รผzerinde uzun zamandฤฑr รงalฤฑลฤฑyoruz. O uzun zamandฤฑr orada ve kendisi tรผmรผyle masum bir adam. Hep birlikte รงalฤฑลacaฤฤฑz ve bฤฑrakฤฑlmasฤฑ iรงin รงalฤฑลmaktayฤฑz. O zor zamanlar geรงiriyor.”
‘TรRKฤฐYE’DEKฤฐLERLE KONUลUYORUZ’
ABD Baลkanฤฑ ”Tรผrkiye’de yargฤฑlanmasฤฑ devam ediyor, ama yargฤฑ sรผreci de pek yargฤฑ sรผreci deฤil. Ve Tรผrkiye’dekilerle bu konuda bir ลey yapฤฑlmasฤฑ iรงin konuลuyoruz” ifadelerini kullandฤฑ.
Geรงen haftalarda Trump, Brunson hakkฤฑnda ”O casus ise ben ondan da casusum” diye tweetlemiลti.
ฤฐzmir’de yargฤฑlanan rahip iรงin 35 yฤฑl hapis isteniyor.







