TSK operasyona başladı iddiası

TSK operasyona başladı iddiası

Suriye radyosunun açıklamasına göre TSK, Irak-Suriye sınırındaki sınır kapısına hava saldırısı düzenledi.

A+A-

Suriye radyosu, TSK'nın Irak-Suriye sınırındaki sınır kapısına hava saldırısı düzenlediğini, saldırıda iki köprünün yıkıldığını bildirdi.

Lübnan televizyonu Al-Mayadeen ise Türk Hava Kuvvetleri’nin Suriye’nin Haseke bölgesindeki DSG hedeflerine saldırdığını ileri sürdü. Haberde, “Türk uçakları, Suriye’nin kuzeydoğusundaki Haseke bölgesinin el-Malikiya şehri yakınlarındaki silahlı Kürt oluşumların karargahına saldırı düzenledi” dendi.

Ölü veya yaralılara dair bilginin gelmediği ifade edildi.

Suriye devlet televizyonu Ikhbariya de TSK’nın, el-Malikiya şehri yakınlarındaki Tel-Tavil köyünde DSG hedefine saldırı düzenlediğini bildirdi.

SOHR: DSG KONTROLÜNDEKİ BÖLGEYE HAVAN TOPLU SALDIRI DÜZENLENDİ

Suriye Muhalif İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) bu gece Suriye toprakları içindeki hiçbir hedefe hava saldırısı gerçekleştirilmediğini bildirdi. Yapılan açıklamada, DSG'nin kontrolündeki sınır bölgesi Haneki'ye havan toplu saldırıların düzenlendiği ve bunların boş araziye isabet ettiği kaydedildi.

ASKERLER SURİYE'DEKİ ÜSLERE İNTİKAL ETTİ

Öte yandan Türkiye sınırından bazı kaynaklar TSK'nın komando birlikleri ile mayına dayanıklı kirpilerin, Kilis üzerinden Suriye’deki üs bölgelerine hareket ettiğini bildirdi.

Hatay istikametinden gelen askeri konvoy, Kilis’in Elbeyli ilçesi üzerinden Suriye’ye geçiş yaptı. Komandoların Membiç sınırındaki El Bab’da konuşlanacağı bildirildi.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise operasyon mesajı verildi. Bakanlık, "Harekât için tüm hazırlıklar tamamlanmıştır" ifadelerini kullandı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“TSK vatanımızın bütünlüğüne, devletimizin bekasına, 82 milyon vatandaşımızın huzur/güvenliğine yönelik tehdit/tehlike oluşturan tüm terör örgütlerine karşı asil milletimizin sevgisi, güveni ve duasından aldığı güçle ve ‘Ölürsem şehit kalırsam gazi’ anlayışıyla mücadeleye hazırdır.”

Bakanlıktan yapılan ikinci açıklamada da benzer bir vurgu yapılarak, "Bölgemizin istikrar ve huzuruna katkı sağlayarak Suriyelilerin güvenli bir yaşama kavuşabilmesi için Güvenli Bölge/Barış koridoru kurulması zaruridir. TSK, sınırlarımızda terör koridoru oluşturulmasına asla müsamaha göstermeyecektir. Harekât için tüm hazırlıklar tamamlanmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan bu mesajdan dakikalar sonra ilk görüntüler geldi. İHA'nın yayınladığı görüntülerde #BarışPınarıHarekatı kapsamında harekete geçen Mehmetçik, Kilis'in Elbeyli ilçesi üzerinden Suriye'ye girdi.

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.