Tรผketici gรผven endeksi temmuzda aylฤฑk bazda yรผzde 5,9 azalarak 80,1 oldu. Tรผrkiye ฤฐstatistik Kurumu (TรฤฐK), temmuz ayฤฑna iliลkin tรผketici gรผven endeksi verilerini aรงฤฑkladฤฑ.
Buna gรถre, TรฤฐK ve Tรผrkiye Cumhuriyet Merkez Bankasฤฑ iลbirliฤiyle yรผrรผtรผlen “Tรผketici Eฤilim Anketi” sonuรงlarฤฑndan hesaplanan mevsim etkilerinden arฤฑndฤฑrฤฑlmฤฑล tรผketici gรผven endeksi, temmuzda geรงen aya kฤฑyasla yรผzde 5,9 azaldฤฑ. Haziranda 85,1 olan endeks, temmuzda 80,1 olarak kayฤฑtlara geรงti.
Mevcut dรถnemde hanenin maddi durumu endeksi geรงen ay 69,1 iken temmuzda yรผzde 6,6 azalฤฑลla 64,5’e geriledi.
Gelecek 12 aylฤฑk dรถnemde hanenin maddi durum beklentisi endeksi haziranda 85,8 iken bu ay yรผzde 7,7 azalarak 79,2 oldu.
Haziranda 92,7 olan gelecek 12 aylฤฑk dรถnemde genel ekonomik durum beklentisi endeksi yรผzde 11,3 dรผลรผลle bu ay 82,2’ye indi.
Gelecek 12 aylฤฑk dรถnemde dayanฤฑklฤฑ tรผketim mallarฤฑna harcama yapma dรผลรผncesi endeksi ise haziranda 93 iken temmuzda yรผzde 1,5 artฤฑลla 94,4 olarak hesaplandฤฑ.







