Tuncay Turşucu:  THYAO, PGSUS ve TAVHL  hisseleri için pozitif bir ay olabilir.

Tuncay Turşucu: THYAO, PGSUS ve TAVHL hisseleri için pozitif bir ay olabilir.

Tuncay Turşucu, haftalık piyasa değerlendirmesinde, borsadaki güçlü iştahın devam ettiğini, THYAO, PGSUS ve TAVHL için pozitif bir ay görülebileceğini ifade etti.

A+A-

Piyasalar yılın son çeyreğine girdi. Üçüncü çeyreği rekor ile kapatan Borsa İstanbul'da son çeyrek ile ilgili beklentiler yüksek. Piyasanın deneyimli isimlerinden Tuncay Turşucu, haftalık piyasa değerlendirmesinde, borsadaki  güçlü iştahın devam ettiğini, THYAO, PGSUS ve TAVHL için pozitif bir ay görülebileceğini ifade etti.

Tuncay Turşucu Araştırma ve Danışmanlık/ Haftalık bülten şöyle:

Borsadaki Güçlü İştah Devam Ediyor

Borsa endeksinde düzeltmenin ardından gelen toparlanma ile Eylül ayında oluşan 8400 zirvesi tekrar test edilmek isteniyor. Piyasada bunu gerçekleştirecek iştah olduğu düşüncemi koruyorum.

Bir süredir Global piyasalardaki satış baskısı, BIST100 üzerinde de bir miktar etkili olmuştu ve bu dönemde 7400 seviyesine doğru düzeltme satışları yaşadık. Ancak sonrasında BIST100 endeks dünyadan ayrışmaya devam etti.

Cuma günü S&P, beklenen yönde not görünümünü Negatif’den Durağan’a iyileştirdi. Not artırımı için henüz çok erken olduğu yönündeki düşüncemi buradan bir kez daha hatırlatmak isterim. Zaten görünüm Durağan iken kredi notu artmaz. Pozitif olmalı.

Enflasyonda belirgin bir iyileşme görülmeden, OVP’de belirtilen adımlar somut şekilde atılmadan, KKM’de ciddi bir başarı elde edilmeden ve en önemlisi Döviz kurlarının piyasada serbest bir şekilde belirlenen bir dönem oluşmadan kredi notunda ciddi artılar beklemiyorum. Buda 2024 ortalarını işaret ediyor. Ancak S&P’nin kararı piyasadaki mevcut pozitif algıyı destekleyen bir nitelikte. Ayrıca bir coşku yaratmasını beklemiyorum.

Diğer yandan geçen hafta oluşan başarılı Banka ve şirket ihraçları, Mehmet Şimşek’in yabancı yatırımcılarla temaslarına bakıldığında yabancı ilgisinin yüksek olduğunu söylemek mümkün. Ancak bu ilgi henüz Türk Varlıklarında güçlü bir alıma geçmiş değil.

Borsadaki yabancı takas oranının %36 seviyelerine geldiğini görmekteyiz. %32 seviyelerinden hızlı bir yükseliş görünüyor. Yeri gelmişken söylemekte yarar var, yabancı takasındaki bu artış QNB Finansbank hissesindeki yükselişten kaynaklanıyor. QNB hariç bakıldığında yabancı oranında önemli bir artış mevcut değil.

Çok ciddi bir yabancı girişinin kısa vadede olmasını beklemiyorum. Sadece çok sınırlı ve daha kısa vadeli fon girişleri olabileceğini düşünüyorum.

Genel olarak piyasa hakkında pozitif beklentim devam ediyor. Mayıs ayından bu yana pozisyonuna sahip çık veya hissene sahip çık mottomu koruyorum. Rasyonel dönüş sürecinin önemli bir hikâye olduğunu ve uzun vadede piyasalarda pozitif etki yaratmasını bekliyorum. Özellikle şuan 390 seciyelerinde olan CDS risk primlerinin zamanla 200 seviyelerine kadar gerileme beklentisi, uzun vadede piyasayı güçlü tutacaktır. Elbette verilen sözler yerine getirilir veya Mart 2021 gibi Naci Ağbal travması yeniden yaşanmazsa.

Borsa İçin Bilanço Beklentileri Ekim İle Başlayacak

Ekim ayına girmemizle birlikte Bilanço beklentileri yavaş yavaş alınmaya başlanacak. Bunun etkilerini Ulaştırma hisselerinde özellikle Havacılık hisselerinde görmeye başladık bile. Covid baskılarına yönelik beklentiler sektörde hala taze iken, son kez bilanço yükselişleri oluşabilir. THYAO, PGSUS ve TAVHL için pozitif bir ay görülebilir. En yüksek sezon sonuçlarını açıklamaları bekleniyor.

Diğer yandan CCOLA ve AEFES içinde güçlü sonuçların beklendiği bir çeyrek göreceğiz.

2Ç sonuçlarında Çimento şirketlerinin öne çıktığını görmüştük. Aynı ivmenin devam etmesi ve 3Ç sonuçlarının güçlü olması beklenebilir. OYAKC, CIMSA, AFYON, AKCNS ‘da güçlü büyüme ve kar marjları devam edebilir.

Yapı Kimyasalları açısından KLKIM, Telekomünikasyon olarak TCELL, Enerji ekipman sektör olarak ASTOR ve ALFAS, Petrokimya olarak TUPRS, bunların dışında ESCAR, ZOREN, YUNSA, TTRAK, TOASO, BRISA, AGHOL, DESA, DERIM, AYGAZ, KCHOL, DOHOL, ELITE, DOAS ve FONET güçlü sonuçlar beklediğim şirketler.

İlgili Haberler