Tunus tahvilleri IMF'le anlaşma umuduyla yükseldi

Tunus tahvilleri IMF'le anlaşma umuduyla yükseldi

Tunus devlet tahvilleri IMF ile 1,9 milyar dolarlık bir anlaşma yapılacağı ihtimalinin artmasıyla yükseldi

A+A-

Tunus'un uluslararası tahvilleri, nakit sıkıntısı yaşayan ülkenin Uluslararası Para Fonu (IMF) ile 1,9 milyar dolarlık destek anlaşması sağlama umutlarının artmasıyla keskin yükselişler kaydetti.

Kuzey Afrika ülkesinin dolar cinsinden 2025 vadeli tahvili, Tradeweb verilerine göre 2,3 sent artarak son bir ayın en yüksek seviyesi olan 53 dolar sent seviyesine çıktı. Euro cinsinden tahviller ise 1,6 sent kadar değer kazandı.

Tunus tahvilleri son haftalarda siyasi kaosun artması ve Cumhurbaşkanı Kais Said'in Nisan ayı başında IMF kurtarma paketinin şartlarına ilişkin "diktatörlük" benzetmesi yaparak kabul etmeyeceğini söylemesi nedeniyle rekor düşük seviyelere gerilemişti.

IMF'nin Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Orta Asya Direktörü Jihad Azour, fonun Eylül ayında Tunus ile bir anlaşmaya varmasının önemli bir zamana denk geldiğini belirterek, "Tunus programını kapsayacak finansman ihtiyacı karşılandı ve ihtiyaç duyulan birkaç adım var, bunların bazıları uygulandı, diğerleri hala bekliyor" dedi.

Azour, Bloomberg'e verdiği ayrı bir mülakatta, anlaşma için gereken finansmanın "neredeyse sağlandığını" söyledi. Tunus'a IMF ödemelerinin başlayabilmesi için IMF İcra Kurulu'nun anlaşmayı onaylaması gerekiyor

Etiketler : , , ,
İlgili Haberler