Turizmde pandemi sertifikası "yeşillenerek" devam edecek

Turizmde pandemi sertifikası "yeşillenerek" devam edecek

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, salgın nedeniyle "Güvenli Turizm Sertifikası" programını uygulamaya koyduklarını hatırlatarak "Sertifikamızın adını 2023 itibarıyla Güvenli ve Yeşil Turizm Sertifikası olarak değiştireceğiz." dedi.

A+A-

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, A Para ve A Haber ortak yayınında A Para Yayın Koordinatörü Özlem Doğaner ve Sabah Gazetesi Ekonomi Yazarı Dilek Güngör'ün Türkiye'nin kültür ve turizm gündemine ilişkin sorularını yanıtladı. Kovid-19 salgını sırasında "Güvenli Turizm Sertifikası" programını uygulamaya koyduklarını ve çok iyi denetlemeden dolayı yüksek derecede başarı elde ettiklerini vurgulayan Bakan Ersoy, "Biliyorsunuz geçen yıl biz Paris Antlaşması'na imza attık. Artık dünyanın ortak olarak kafa yorması gereken şeylerden biri de sürdürülebilirlik ve yeşil (alan). Bu yüzden sertifikasyonun ikinci aşamasına geçiyoruz. 2022 sonuna kadar bunun kurallarını, uygulama şekillerini tespit edip, sertifikamızın adını 2023 itibarıyla Güvenli Turizm Sertifikası yerine Güvenli ve Yeşil Turizm Sertifikası olarak değiştireceğiz. Bununla ilgili ilk adımları attık." diye konuştu.

Ersoy, Türkiye'deki tesislerin aşamalı olarak tesis, bölge ve ülke bazında sertifikaya tabi tutulacağını belirterek, "2023, 2025 ve 2030 hedeflerimiz olacak. Aşamalı bir şekilde bitireceğiz. İhtiyaçlar belirlendiği zaman bunlara ekstra bir finansman, dönüşüm için gerekiyorsa Hazine ve Bakanlığı ile görüşüp, onunla ilgili paketler hazırlayacağız ama şu anda tesislerimizin belirli bir kısmı buna hazır. Belli bir kısmını da aşamalı şekilde hazır hale getireceğiz." ifadelerini kullandı.


İlgili Haberler