Türk işletmeler finansman ve kredi bulmak için ABD'ye kaçıyor

Türk işletmeler finansman ve kredi bulmak için ABD'ye kaçıyor

ABD genelinde Türk şirket sayısında dikkat çeken bir artış yaşanıyor. Bunun gerekçesi ise Türk şirketlerinin finansman ve kredi ihtiyaçları...

A+A-

2024 yılı itibarıyla, Amerika Birleşik Devletleri'nde Türk şirketlerinin sayısında önemli bir artış yaşanıyor. Bu artış, Türk iş adamları ve girişimcilerin Amerika'da finansman imkanlarına daha kolay ulaşabilmeleri için şirket kurma eğilimlerinin güçlenmesiyle ilişkilendiriliyor. Amerika'da vergi beyanname sezonunun başlamasıyla birlikte, yeni şirket kuruluşları özellikle yılın ilk aylarında yoğunlaşırken, bu yıl Türk girişimcilerin şirket kuruluşlarında %50'den fazla bir artış gözlemleniyor.

Amerika'da yaklaşık 15 yıldır şirket kurulumu, muhasebe ve finans danışmanlığı hizmetleri sunan MATCH firmasının yöneticisi Mustafa Çelik, bu artışın en önemli nedenlerinden birinin, Türk firmalarının zaman içinde Amerika'da finansmana ulaşma ihtiyacı olduğunu belirtiyor. Gelişmekte olan diğer ülkelerdeki girişimciler için de bu durumun geçerli olduğunu vurguluyor.

Konut Alımından İhracata Kadar Genişleyen Alanlarda Kredi Veriliyor

Dünya genelinde paranın daralması ve faiz oranlarının yükselmesiyle, gelişmekte olan ülkelerdeki iş adamları, Amerika gibi gelişmiş ülkelerde şirket kurarak daha rahat finansman imkanlarına ulaşmayı hedefliyor. MATCH'ten Mustafa Çelik, Amerika'da en az bir yıl faaliyet gösteren ve finansal açıdan sağlıklı şirketlerin uygun finansmana ulaşabildiğini, ticari kredilerin %10 faizle, ihracat yapan firmaların ise ayda %1.2'den başlayan şartlarla kredi alabildiklerini ifade ediyor.

Konut alımları için ise 1 yıllık vergi beyanı beklemeden kredi başvurusu yapmak mümkün, konut kredileri %8 faiz oranına sahip.

Muhasebe Hizmeti ve Kredi Danışmanlarından Destek Alınmalı

Amerika'da şirket kuran işletmeler, MATCH gibi firmaların sunduğu muhasebe hizmetleri ve kredi danışmanlığı sayesinde hızlı bir şekilde finansman imkanlarına ulaşabiliyor. Mustafa Çelik, Amerikan ekonomisinin en büyük avantajının bu tür finansman imkanları olduğunu ve firmaların vergi yönetiminden kredi başvurusuna kadar bütün süreçlerde destek aldıklarını belirtiyor.

Amerika'da iş yapma ve finansmana erişim konusunda Türk şirketlerinin önünün açık olduğu bu dönemde, MATCH firması gibi deneyimli danışmanlar, Türk girişimcilerin bu fırsatlardan en iyi şekilde yararlanmaları için kapsamlı hizmetler sunmaya devam ediyor.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler