S&P 500'ü teknoloji hisseleri ele geçirdi, ama uzmanlar uyarıyor

S&P 500'ü teknoloji hisseleri ele geçirdi, ama uzmanlar uyarıyor

New York Borsasında Teknoloji Devrimi S&P 500'ü Ele Geçirdi

A+A-

New York borsasında S&P 500 endeksi, teknoloji sektörünün benzeri görülmemiş yükselişiyle tarihi bir dönüm noktasına ulaştı. Teknoloji hisseleri, endeksin %30'undan fazlasını oluşturarak hem sağlık hem de finans sektörlerini geride bıraktı. Uzmanlar, teknoloji hisselerinin toplamdaki ağırlığının %40'ı aşabileceğini ve bunun piyasada durdurulamaz bir trendin işareti olduğunu söylüyor.

Apple, Microsoft, Nvidia, Alphabet ve Meta Platforms gibi devlerin öncülüğünde S&P 500'ün teknoloji hisseleri tarafından ele geçirilmesi, aktif fon yöneticilerinin işini zorlaştırıyor. Endeksin bu yıl %5'lik yükselişi ve benzerlerinden çok daha iyi performans göstermesi, teknoloji hisselerinin hakimiyetini açıkça ortaya koyuyor.

Amazon ve Tesla gibi şirketler, farklı sektörlerde sınıflandırılmalarına rağmen, önemli teknolojik yenilikleri sayesinde teknoloji dalgasına katkıda bulunuyor.

Parnassus Investments'ın Baş Yatırım Sorumlusu Todd Ahlsten, bu durum ile ilgili olarak "S&P 500, çeşitli sektörlerdeki teknolojik devrimin ortasında sağlamlığını koruyan istisnai bir varlık sınıfı," diyor.

Teknolojiye verilen yüksek ağırlık endeksin performansını artırırken, uzmanlar yatırımcıları "aşırı güven"e karşı uyarıyor ve potansiyel bir teknoloji gerilemesine karşı kırılganlığın altını çiziyor.

 

İlgili Haberler