Türk lirası eridikçe vatandaşın Bitcoin ilgisi daha da arttı

Türk lirası eridikçe vatandaşın Bitcoin ilgisi daha da arttı

Türkiye ekonomik belirsizlik ve geleneksel olmayan politikalarla mücadele ediyor ve Lira, ABD doları karşısında erimeye devam ediyor. Vatandaş TL'nin düşüşünün ortasında alternatifler ararken Bitcoin bir fırsat olarak öne çıktı.

A+A-

Türkiye'nin makroekonomik ve siyasi ortamı ciddi zorluklarla dolu. Ülke kötüleşen bir ekonomi, yükselen enflasyon ve geleneksel olmayan politikalarla uğraşıyor.

Bu durum uluslararası piyasaları ve yatırımcıları alarma geçirdi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın uzun süredir devam eden alışılmadık politikaları Lira ve ülke ekonomisi üzerindeki belirsizliği arttırdı.

Ekonomik çalkantıların ortasında Türkiye'de ilginç bir eğilim daha ortaya çıktı. Bitcoin, popüler bir kripto olarak ülkede yüksek prim yapıyor. Türk Lirası'nın zayıflayan değeri ve geleneksel finansal sistemin istikrarına ilişkin endişeler, birçok kişiyi alternatif bir değer deposu olarak Bitcoin'e yönelmeye itti.

Kripto influencer ve yatırımcısı Luke Broyles, Bitcoin'in tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkmadığını ancak Türkiye'nin yerel para biriminin düştüğünü belirterek bu eğilimin altını çizdi. Arjantin'de geçen ay görülen gelişmenin de Bitcoin için yeni bir zirveye yol açtığını vurguladı. Bunun nedeni, büyük ölçüde, yerel para biriminin önemli ölçüde devalüe edilmesiydi.

Sonuç olarak, Tether gibi sabit coinler bölgede hızla yayıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden seçilmesini takip eden ay içinde BeInCrypto da para birimindeki bozulmayı rapor etti. Yerel para biriminin keskin düşüşü Türkiye'nin ekonomik sorunlarını daha da kötüleştiriyor çünkü son on yılda değerinin %90'ından fazlasını kaybetti.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler