Bankalarฤฑn ellerindeki hisseleri satmak iรงin yetki verdiฤi Tรผrk Telekom’un, รผst yรถnetim yapฤฑsฤฑnda deฤiลikliฤe gidildi. ลirket’ten konu ile ilgili KAP’a yapฤฑlan aรงฤฑklamada ลu bilgiler verildi:
“ลirketimizin stratejik hedefleri doฤrultusunda, rekabetรงi sektรถr dinamiklerine gรถre รงevikliฤimizi artฤฑracak, bรผyรผme ve karlฤฑlฤฑฤฤฑmฤฑzฤฑ sรผrdรผrรผlebilir hale getirecek daha odaklฤฑ bir organizasyon yapฤฑsฤฑ oluลturma amacฤฑyla รผst yรถnetim yapฤฑmฤฑzda aลaฤฤฑdaki deฤiลiklikler gerรงekleลmiลtir.
Operasyonel yapฤฑmฤฑzฤฑ daha verimli hale getirme ve daha etkin รงalฤฑลan bir liderlik takฤฑmฤฑ inลa etmek amacฤฑyla “ฤฐnsan Kaynaklarฤฑ, Regรผlasyon ve Destek Genel Mรผdรผr Yardฤฑmcฤฑlฤฑฤฤฑ”, “Hukuk Genel Mรผdรผr Yardฤฑmcฤฑlฤฑฤฤฑ” ve “Satฤฑnalma Ve Tedarikรงi Yรถnetimi” birimleri bรผnyesindeki sorumluklar yeniden yapฤฑlandฤฑrฤฑlmฤฑลtฤฑr
โข”ฤฐnsan Kaynaklarฤฑ, Regรผlasyon ve Destek Genel Mรผdรผr Yardฤฑmcฤฑlฤฑฤฤฑ” tarafฤฑndan yรถnetilmekte olan Regรผlasyon fonksiyonu “Hukuk Genel Mรผdรผr Yardฤฑmcฤฑlฤฑฤฤฑ” ile birleลtirilerek “Hukuk ve Regรผlasyon Genel Mรผdรผr Yardฤฑmcฤฑlฤฑฤฤฑ” oluลturulmuลtur.
โข”ฤฐnsan Kaynaklarฤฑ, Regรผlasyon ve Destek Genel Mรผdรผr Yardฤฑmcฤฑlฤฑฤฤฑ” tarafฤฑndan yรถnetilmekte olan Destek Hizmetleri fonksiyonu, mevcutta CEO’ya raporlayan “Satฤฑnalma ve Tedarikรงi Yรถnetimi Direktรถrlรผฤรผ” ile birleลtirilerek “Destek Hizmetleri ve Satฤฑnalma Yรถnetimi Genel Mรผdรผr Yardฤฑmcฤฑlฤฑฤฤฑ” ihdas edilmiล ve “Destek Hizmetleri ve Satฤฑnalma
Yรถnetimi Genel Mรผdรผr Yardฤฑmcฤฑsฤฑ” olarak mevcutta ฤฐstanbul Bรถlge Mรผdรผrรผ olarak gรถrevini yรผrรผtmekte olan Mehmet Beytur atanmฤฑลtฤฑr.
โข”ฤฐnsan Kaynaklarฤฑ, Regรผlasyon ve Destek Genel Mรผdรผr Yardฤฑmcฤฑlฤฑฤฤฑ” tarafฤฑndan yรถnetilmekte olan ฤฐnsan Kaynaklarฤฑ fonksiyonu “ฤฐnsan Kaynaklarฤฑ Genel Mรผdรผr Yardฤฑmcฤฑlฤฑฤฤฑ” olarak oluลturulmuลtur. “ฤฐnsan Kaynaklarฤฑ Genel Mรผdรผr Yardฤฑmcฤฑlฤฑฤฤฑna”, “Destek Hizmetleri ve Satฤฑnalma Yรถnetimi Genel Mรผdรผr Yardฤฑmcฤฑsฤฑ” Mehmet Beytur vekalet
edecektir.
Tรผrk Telekom International Grubu Genel Mรผdรผrรผ Mehmet Candan Toros gรถrevinden ayrฤฑlmฤฑลtฤฑr. รnceki yapฤฑda “ฤฐnsan Kaynaklarฤฑ, Regรผlasyon ve Destek Genel Mรผdรผr Yardฤฑmcฤฑsฤฑ” olarak gรถrevi yรผrรผtmekte olan ลรผkrรผ Kutlu Tรผrk Telekom International Grubu Genel Mรผdรผrรผ olarak atanmฤฑลtฤฑr.
Mehmet Beytur kimdir
Mehmet Beytur ฤฐstanbul Teknik รniversitesi Elektronik ve Haberleลme Mรผhendisliฤi bรถlรผmรผnden 1991 yฤฑlฤฑnda mezun olduktan sonra 1995 yฤฑlฤฑnda Marmara รniversitesinde ฤฐktisat alanฤฑnda yรผksek lisans, 2008 yฤฑlฤฑnda ise Gebze Yรผksek Teknoloji Enstitรผsรผnde ฤฐลletme Doktora derecesi almฤฑลtฤฑr.
ฤฐล hayatฤฑna 1991 yฤฑlฤฑnda Tรผrk Telekom’da (o gรผnรผn PTT’si) eriลim mรผhendisi olarak baลlamฤฑล olup ลef mรผhendis, mรผdรผr, bรถlge mรผdรผr yardฤฑmcฤฑsฤฑ ve il mรผdรผrรผ pozisyonlarฤฑndan sonra 10 yฤฑlฤฑ aลkฤฑn bir sรผredir ฤฐstanbul Bรถlge Mรผdรผrlรผฤรผ gรถrevini yapmฤฑลtฤฑr. Bu gรถrevde teknik, ticari ve tรผm destek fonksiyonlarฤฑnฤฑ yรผrรผtmรผลtรผr. Kablo TV,
X-Bar Santral Dรถnรผลรผmรผ, Kฤฑrsal Santral Dรถnรผลรผmรผ, NGN, Fiber Dรถnรผลรผmรผ, Bayilik Sistemi, รaฤrฤฑ Merkezi Projesi, Ofis Dรถnรผลรผm Projesi, Performans Yรถnetim Sistemi ve Organizasyonel Deฤiลim Projeleri gรถrev aldฤฑฤฤฑ projelerden bazฤฑlarฤฑdฤฑr.
Mehmet Beytur, Tรผrk Telekom Biriktirme Yardฤฑm Sandฤฑฤฤฑ Yรถnetim Kurulu Baลkanlฤฑฤฤฑnฤฑn yanฤฑnda Tรผrk Telekom Basketbol Kulรผbรผ Yรถnetim Kurulu รผyeliฤi de yapmaktadฤฑr.”







