Türk Traktör'ün (TTRAK) temettü ödemelerine başlayacağı tarih belli oldu

Türk Traktör'ün (TTRAK) temettü ödemelerine başlayacağı tarih belli oldu

Türk Traktör'ün KAP'a bildirdiğine göre kar payı ödemelerine 1 Nisan'da başlıyor.

A+A-

Türk Traktör (TTRAK), 56,6621072 TL nakit kar payı ödemelerine 1 Nisan'dan itibaren başlayacak.

Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamada, "Şirketimizin bugün yapılan Genel Kurul Toplantısı'nda, kar dağıtımının Yönetim Kurulu'nun ekteki kar dağıtım önerisine uygun olarak gerçekleştirilmesine ve kar payı ödeme tarihinin 01 Nisan 2024 olarak belirlenmesine karar verilmiştir." denildi.

Açıklamada şu bilgiler verildi:

"(1) Karda imtiyazlı pay grubu yoktur.

(2) A Grubu hisseler tam mükellef tüzel kişilere ait olduğundan, bu grup için net temettü hesaplanırken %0 stopaj oranı kullanılmıştır.

(3) Genel oranın dışında temettü stopajına tabi dar mükellef kurum ortağımız Şirketimizin Avusturya merkezli yabancı ortağı B Grubu hisse sahibi CNHI Österreich firmasıdır. Avusturya ile yapılmış bulunan Çifte Vergilendirmeyi Önleme ve Vergi Kaçakçılığına Engel Olma Anlaşmasının 10. maddesi ile Protokol'ün IX. maddesi gereği Türkiye'de mukim bir şirketin ödediği temettüler yönünden tevkifat oranının %5 olacağı belirlenmiştir. B Grubu hisseler için net temettü bu oran dikkate alınarak hesaplanmıştır.

(4) C grubu hisseler için net temettü tutarı, tamamının gerçek kişilerde olduğu varsayılarak %10 stopaj oranı kullanılarak hesaplanmıştır."

>>>BIST 100’de en az %50 getiri potansiyeli olan hisseler

>>>BIST'te 2024 temettü beklentisi en yüksek hisseler

>>>Getiri potansiyeli en yüksek ve benzerlerine göre ucuz 9 hisse

İlgili Haberler