Türk vatandaşlığına geçen Suriyeli sayısı açıklandı

Türk vatandaşlığına geçen Suriyeli sayısı açıklandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2021 yılı sonuna itibarıyla Türk vatandaşlığına geçen Suriyeli sayısını açıkladı.

A+A-

Sözcü'nün haberine göre İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Medya Temsilcileriyle Göç Toplantısı’na katıldı. Burada bir konuşma yapan Soylu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

– 2021 yılı sonuna kadar toplam istisnai olarak 84 bin 152'si çocuk olmak üzere 193 bin 293 Suriyeli Türk vatandaşı oldu.

– Son beş yılda Batı’ya gidenlerin sayısının 620 bin. Suriye’ye gönüllü geri dönüşler hariç Türkiye’nin Afganistan başta olmak üzere Pakistan ve Afrika’ya geri gönderdiği kişi sayısı da 306 bin 138 oldu.

– 2 milyon potansiyel göç İran sınırında Afgan var, 3,9 milyon İdlib’de, 1,2 milyon Cerablus-Azez-Mare-El Bab-Çobanbey bölgesinde, 550-600 bin Afrin’de, 350 bin de Tel Abyad ve Resulayn’da var… Yani 8 milyonun üzerinde hemen harekete geçmeye hazır göç kütlesi var. Herhangi bir saldırıda, teşvikte, tehditte veya bulabildikleri bir fırsatta.

– Karmaşıklığı kullanmak isteyen etraf ülkeler de var, Yunanistan gibi. Örneğin, tabelası Birleşmiş Milletler olan Lavrion kampını Yunanistan, yaklaşık 7-8 aydır tekrar PKK terör örgütü lehine harekete geçirdi.

İlgili Haberler