Borsa, halka arzlar, dรถviz, kripto para, hisse รถnerileri

Tรผrkiye Hububat Kongresi Antalya’da baลŸladฤฑ

โ€œTรผrkiye Hububat Kongresi 2021โ€, Antalya'da baลŸladฤฑ. Tรผrkiye Hububat Kongresiโ€™nin ana temasฤฑ "ฤฐklim deฤŸiลŸikliฤŸi ve kรผresel salgฤฑn" olarak aรงฤฑklandฤฑ. Milyonlarca insanฤฑn aรงlฤฑk tehlikesi ile karลŸฤฑ karลŸฤฑya olduฤŸu bildirildi.
Tรผrkiye Hububat Kongresi Antalya'da baลŸladฤฑ Borsatek

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ve Tรผrkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) tarafฤฑndan dรผzenlenen “Tรผrkiye Hububat Kongresi 2021” Antalya’da baลŸladฤฑ.

Aksu ilรงesi Kundu Turizm Bรถlgesi’ndeki bir otelde, Tarฤฑm ve Orman Bakanฤฑ Bekir Pakdemirli’nin de katฤฑldฤฑฤŸฤฑ, ana temasฤฑnฤฑn “ฤฐklim deฤŸiลŸikliฤŸi ve kรผresel salgฤฑn” olan kongrenin aรงฤฑlฤฑลŸฤฑnda konuลŸan TUSAF BaลŸkanฤฑ Eren Gรผnhan Ulusoy, kรผresel sฤฑcaklฤฑฤŸฤฑn arttฤฑฤŸฤฑna dikkati รงekti.

Milyonlarca insan aรง kalacak

Kรผresel sฤฑcaklฤฑktaki artฤฑลŸฤฑn, dรผnyada mahsul verimini buฤŸdayda yรผzde 6, pirinรงte yรผzde 3,2, mฤฑsฤฑrda ise yรผzde 7,4 oranฤฑnda azaltacaฤŸฤฑnฤฑ, besin deฤŸerini dรผลŸรผreceฤŸine iลŸaret eden Ulusoy, 2 derecelik kรผresel ฤฑsฤฑnmanฤฑn 2050’de 84 milyon kiลŸiyi daha aรงlฤฑk riskiyle karลŸฤฑ karลŸฤฑya bฤฑrakacaฤŸฤฑnฤฑn tahmin edildiฤŸini dile getirdi.

“Son 7 yฤฑldฤฑr dรผnyadaki un ihracat liderliฤŸini korumaya devam ediyoruz”

Bu yฤฑl sฤฑcaklฤฑklarฤฑn 1,7 derece artฤฑลŸ gรถstermesiyle tarฤฑm alanlarฤฑnda yaฤŸฤฑลŸ miktarฤฑnฤฑn yรผzde 20 azaldฤฑฤŸฤฑ bilgisini veren Ulusoy, “Daha รถnce her 10 yฤฑlda bir yaลŸanan kuraklฤฑklarฤฑn, bundan sonra 5 yฤฑlda bir karลŸฤฑmฤฑza รงฤฑkmasฤฑ bekleniyor. ร‡evre ve ลžehircilik BakanlฤฑฤŸฤฑnฤฑn gรถrev alanฤฑna, iklim deฤŸiลŸikliฤŸinin eklenmesini takdirle ve umutla karลŸฤฑlฤฑyoruz.” dedi.

Ulusoy, yeni tip koronavirรผs (Kovid-19) dรถneminde gฤฑda tedarik zinciri kopmaksฤฑzฤฑn sofralara รผrรผnleri teslim ettiklerini belirterek, ลŸรถyle konuลŸtu:

Dรผnya un liderliฤŸi

“Bu baลŸarฤฑsฤฑndan dolayฤฑ sektรถre teลŸekkรผr ediyorum. Bununla beraber, son 7 yฤฑldฤฑr dรผnyadaki un ihracat liderliฤŸini korumaya devam ediyoruz. Makarna sektรถrรผ de hububat mamulleri ihracatฤฑnda son yฤฑllarฤฑn parlayan yฤฑldฤฑzฤฑ oldu. 2016’da 422 milyon dolar olan makarna ihracatฤฑ, 2020 sonunda 762 milyon dolara yรผkseldi. Bรถylece makarna ihracatฤฑmฤฑz 4 yฤฑlda yรผzde 80 arttฤฑ ve ฤฐtalya’dan sonra dรผnyanฤฑn en bรผyรผk ikinci makarna ihracatรงฤฑsฤฑ konumuna geldik.”

“Bu sรผreci hep birlikte doฤŸru ลŸekilde yรถnetiyoruz”

TMO Yรถnetim Kurulu BaลŸkanฤฑ ve Genel Mรผdรผrรผ Ahmet Gรผldal, sektรถrรผn uzun bir sรผreden sonra bir araya geldiฤŸini sรถyledi.

Amaรงlarฤฑnฤฑn piyasada denge ve istikrarฤฑ saฤŸlamak olduฤŸuna deฤŸinen Gรผldal, buna devlet ile sektรถrรผn ihtiyacฤฑ olduฤŸunu kaydetti.

“OlaฤŸanรผstรผ sรผreรง yaลŸฤฑyoruzโ€

Salgฤฑnฤฑn ciddi anlamda sektรถrรผ etkilediฤŸine dikkati รงeken Gรผldal, “OlaฤŸanรผstรผ sรผreรง yaลŸฤฑyoruz. Yapฤฑlan gรถrรผลŸmeler sonucunda bir yol haritasฤฑ belirledik ve uygulamaya baลŸladฤฑk. Bakanlฤฑklarฤฑmฤฑzฤฑn talimatlarฤฑnฤฑ TMO olarak eksiksiz yerine getiriyoruz. Bunu yaparken bรผtรผn sektรถrle istiลŸare ediyoruz, yardฤฑmlaลŸฤฑyoruz, fedakarlฤฑk yapฤฑyoruz. Bu sรผreci hep birlikte doฤŸru ลŸekilde yรถnetiyoruz, yรถneteceฤŸiz ve sonucunda daha gรผzel, istikrarlฤฑ gรผnlerde buluลŸacaฤŸฤฑz. Bรผtรผn tedbirlerimiz masamฤฑzda. Kimsenin endiลŸesi olmasฤฑn.” dedi.

โ€œAntalya tarฤฑmda รถnemli bir kentโ€

Antalya Valisi Ersin Yazฤฑcฤฑ da Antalya’nฤฑn turizm olduฤŸu kadar tarฤฑmda da รถnemli bir kent olduฤŸunu dile getirdi.

AK Parti Antalya Milletvekili Kemal ร‡elik de Meclis’te buฤŸday ihraรง edildiฤŸi iรงin eleลŸtirildiklerini ifade etti.

ร‡elik, ihraรง ettikleri buฤŸdayฤฑ makarna yaparak dรผnyaya sattฤฑklarฤฑnฤฑ, makarna ihracatฤฑnda ฤฐtalya ile dรผnyada sรถz sahibi olunduฤŸunu kaydetti.

ย 

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 46.8746.87960.1%
EURO 53.730853.74290.41%
JAPON YENฤฐ 3.4513.459-0.49%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 58.065358.09110.29%
STERLฤฐN 62.956262.96750.4%
ร‡ฤฐN YUANI 6.89576.89790.27%
RUS RUBLESฤฐ 0.61510.61580.43%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 62699.16 1.1146%
Ethereum 1740.25 0.0462%
Tether USDt 1.00 0.0105%
BNB 568.58 0.6714%
Solana 77.63 0.595%
USDC 1.00 0.0066%
XRP 1.09 1.0611%
Dogecoin 0.07 -0.0441%
Toncoin 1.59 -0.3923%
Cardano 0.17 0.4564%
Shiba Inu 0.00 1.0877%
Avalanche 6.72 4.475%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Son Eklenen Haberler

Reklam