"Türkiye ile enerji alanındaki işbirliği çok önemli"

"Türkiye ile enerji alanındaki işbirliği çok önemli"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Federal Cumhuriyeti Başbakanı Olaf Scholz ile buluştu. Scholz, enerji alanında Türkiye ile olan iş birliğinin önemine dikkat çekti.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Federal Cumhuriyeti Başbakanı Olaf Scholz ile ortak basın toplantısı düzenledi. Scholz konuşmasında, AB ile Türkiye arasında enerji alanındaki işbirliğinin çok önemli olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin, "Kalıcı ateşkesin tesisi konusundaki çabalarımızı yılmadan sürdürmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Avrupa güvenliğine yönelik önlemleri alırken diğer yandan çözüme dönük diplomatik çabaların hızlandırılmasında mutabık kaldık."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya ile ticaret hacmiyle ilgili, "Almanya ile 2020'de 38 milyar dolar civarında olan ikili ticaret hacmimiz 2021'de 41 milyar doları aştı. Bu rakamı 50 milyar dolara taşımakta kararlıyız." dedi.

Almanya Başbakanı Scholz, basın toplantısında şu ifadelere yer verdi:

“Ekonomik işbirliği hakkında da görüştük. Yapılacak çok şey var. Sayın Cumhurbaşkanını da bazı konulara değindi somut olarak. Bazı görüşme formatları üzerinde karara vardık. Sadece Almanya Türkiye arasında değil aynı zamanda AB ile Türkiye arasında elbette enerji alanında işbirliği çok önemli. Almanya fosil enerji kaynaklarından vazgeçmeye başladı. 25 yıllık süre koydu. Elektriğimizi rüzgar enerjisiyle, yenilenebilir kaynaklardan sağlamak istiyoruz.”

İlgili Haberler