Türkiye'nin boya devine yabancı talip

Türkiye'nin boya devine yabancı talip

Türkiye'nin 135 yıl önce kurulan boya devi Merbolin'e Kanadalı şirket talip

A+A-

Türkiye'nin en eski boya üreticisi Merbolin'e Kanadalı ortak geliyor. Para Dergisinin kulis haberine göre, Merbolin Kanadalı bir firmayla temas halindeymiş. Hatta yüz yüze görüşmeler için firma yetkililerinin Türkiye'ye gelmesi kararlaştırılmış. Ancak 15 Temmuz sonrası ortaya çıkan karışıklık nedeniyle görüşme ileri bir tarihe ertelenmiş. Merbolin yönetimi ortaklık teklifini doğrularken, konunun gündemde olduğunu ve yakın bir tarihte görüşmelerin sonuçlanacağı bilgisini veriyor.

Kuruluş tarihi İstanbul'un Balat semtinde 1882 yılına kadar uzanan Merbolin'in temelini Ürgüplü bir Rum ailenin mensubu olan Yorgo Hristidis attı. İlk ismi Merkez Boya imalathanesi. 1953 yılında Merkez Boya imalathanesi olan isimden ilk hecelerin alınması suretiyle Merbolin adı doğuyor. 1985 yılında Malatyalı Soykan Grubu'na geçen ve 90'lı yıllara kadar bu grup bünyesinde faaliyet gösteren firma mali sıkıntı içine girdiği dönemde 1992 yılında Kenan Baytaş tarafından devralındı. Baytaş 17 yıl çalıştığı Merbolin'in çoğunluk hisselerini devralarak Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Günümüzde, Merbolin markası ile İzmit-Dilovası tesislerinde inşaat ve sanayi boyaları üretiliyor.


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.