Türkiye'nin Otomobili için ilk kazma Mayıs'ta vurulacak

Türkiye'nin Otomobili için ilk kazma Mayıs'ta vurulacak

Şasi için İngiliz Myra, entegrasyon için Alman EDAG ile çalıştıklarını, batarya için dünyadaki 7 üreticiden 6'sıyla anlaşma imzaladıkları belirten TOGG CEO'su, Yerli otomobil için temeli Mayıs'ta atacağız" dedi.

A+A-

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) CEO'su Gürcan Karakaş, fabrika inşaatı için çalışmalara başladıklarını belirterek, "Mayıs ayında temel atılacak. Kaba inşaatın 12 ay sürecek. 2022 yılı itibariyle ön üretim araçlarımızı bantlardan indireceğiz" dedi.

TOGG tarafından Bilişim Vadisi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Karakaş, yıllık 175 bin adetlik kapasitesiyle 2022 yılında üretime başlayacak Gemlik’teki fabrikanın temelinin mayıs ayında atılacağını kaydetti. Karakaş, "Fabrika inşaatı için çalışmalara başladık. Baharda temel atılacak. Kaba inşaatın 12 ay süreceğini öngörüyoruz. 2022 yılı itibarıyla ön üretim araçlarımızı bantlardan indireceğiz. 22 milyar TL'lik yatırımla, yıllık ortalama 175 bin adetlik üretim kapasitesine ulaşacak fabrikamızda, 2032 yılına kadar 1 milyon aracı bantlardan indirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Kurulacak fabrikanın akıllı fabrika konseptinde olacağına dikkati çeken Karakaş, "Fabrikanın plan projesi hazır. İki binadan oluşacak ikonik bir tasarıma sahip olmasını hedefliyoruz. Öte yandan dünyada imalat hattı konusunda en iyi firmalar ile görüşüyoruz" dedi.

Marka konusunda son kararlarını sonbaharda açıklayacaklarını bildiren Karakaş, "Dünyanın önde gelen tüm büyük pazarlarını da içine alacak şekilde en doğru ismin sadece Türkiye’de değil global ölçekte de kabul edilebilir bir isim olmasını hedefliyoruz. Araştırmalarımızı Norveç, Almanya, Rusya, Fransa ve Türkiye’de gerçekleştirdik. Markamızın ismini sonbaharda duyuracağız." ifadelerini kullandı.

Karakaş, İspanya'nın Barselona kentinde düzenlenecek Mobile World Congress (MWC) etkinliğinde, otomotivin mobilite ekosistemine dönüştüğünün habercisi ön gösterim aracı C-SUV modelini ilk kez Avrupa'da dünya arenasına çıkaracaklarını söyledi.

 

 

Belirli ürünlerin hedef maliyetlerini belirlemek ve üretim süreçlerini kısaltmak üzere profesyonel destek aldıklarını anlatan Karakaş, şöyle devam etti: "Araç entegrasyonu konusunda teknoloji partneri olarak Alman mühendislik firması EDAG’ı seçtik. Myra İngiltere’nin kabul gördüğü, özelikle mekanik akşamlarda şasi sistemleri konusunda partnerlerimizden birisi."

Tasarım için yola çıktıklarında 18 şirketle görüştüklerini, Murat Günak haricinde bazı Türk tasarımcılarla da görüşmeler gerçekleştirdiklerini aktaran Karakaş, batarya konusunda dünyadaki belli başlı 7 üreticiden 6'sıyla gizlilik anlaşması imzaladıkyarını belirterek, "Gizlilik anlaşması yaptığımız zaman bu şirketlerin uzun vadeli planlarını konuşabiliyorsunuz. Bu nedenle de geleceğe yönelik en son teknolojiyi görüşebiliyoruz" dedi.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.