Turunç Madencilik 7'inci tavandan sonra gerçek anlamda halk arz edildi!

Turunç Madencilik 7'inci tavandan sonra gerçek anlamda halk arz edildi!

Tureks Turunç Madencilik İç ve Dış Ticaret A.Ş #MARBL payları 7 tavandan sora bugün yüksek işlem hacmiyle gerilemeye başladı.

A+A-

Sabit fiyatla talep toplama yöntemiyle 2-3 Kasım 2023 tarihleri arasında 10,97 TL'den talep toplanan ve 8 Kasım'da Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlayan Tureks Turunç Madencilik İç ve Dış Ticaret A.Ş #MARBL payları 7 tavandan sora bugün yüksek işlem hacmiyle gerilemeye başladı. 

Tacirler Yatırım tarafından gerçekleştirilen 646.97 milyon TL'lik halka arz bu yıl gerçekleştirilen 50'nin üstündeki halka arzlarda olduğu gibi hacimsiz tavan-tavan kapanışlardan sonra yüksek işlem hacmiyle açılışla birlikte geriledi.
Toplam 2 milyon 864 bin 450 yatırımcının sınırlı sayıda hisse alabildiği halka arzda son yılların hemen hemen tüm halka arzlarında olduğu gibi gerçek halka arzın bugün yapıldığı uzmanlar tarafından belirtiliyor.

Tureks Turunç Madencilik, sirkülerde belirtildii gibi halka arzdan elde edilen gelirin yüzde 35-40'ının borçların ödenmesi için kullanılacağını açıkladı.

Halka arzdan sonraki ilk bilançosunu vaktinde açıklayamayan ve ek süre isteyen şirketin hisselerinde Borsa İstanbul'un kararı ile bugünden geçerli olmak üzere 14 aralık tarihine kadar açığa satışa ve kredili işlem yasağı getirildi.

Bu haber toplam 1610 defa okunmuştur
İlgili Haberler