Baลbakan Erdoฤan’ฤฑn Gรผlen Cemaati’ni eleลtirdiฤi bir konuลmasฤฑnda kullandฤฑฤฤฑ ve Gรผlen’in de internet sitelerine sฤฑzdฤฑrฤฑlan bir konuลmasฤฑnda geรงen “ananas” konusunda Gรผlen Cemaati’ne yakฤฑnlฤฑฤฤฑ ile bilinen iล รถrgรผtรผ Tuskon’dan sert bir aรงฤฑklama yapฤฑldฤฑ. Tuskon, bu kavramฤฑn kullanฤฑlmasฤฑndan duyduฤu rahatsฤฑzlฤฑฤฤฑ “…bunlarฤฑn alaya alฤฑnmasฤฑnฤฑ ve arkasฤฑnda baลka ลeyler varmฤฑล imasฤฑ ile topluma lanse edilmesini reddediyor ve iddia sahiplerine iade ediyoruz.” dedi
TUSKON’UN YAZILI AรIKLAMASI
Tรผrkiye ฤฐลadamlarฤฑ ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), รงatฤฑsฤฑ altฤฑnda faaliyet gรถsteren 7 federasyon, 212 dernek, bu derneklere รผye 54.000โden fazla iลadamฤฑ ve bu iลadamlarฤฑnฤฑn temsil ettiฤi 140.000โden fazla ลirket ile รผlkemizin bรผyรผk ve yaygฤฑn iล dรผnyasฤฑ sivil toplum kuruluลlarฤฑndan birisidir. Kuruluล amaรงlarฤฑmฤฑzdan en รถnemlisi mรผteลebbislerimizin farklฤฑ ve yeni dฤฑล pazarlara aรงฤฑlmalarฤฑnฤฑ desteklemek suretiyle Tรผrk iล dรผnyasฤฑna hizmet etmektir.
TUSKONโun organize ettiฤi Ticaret Kรถprรผsรผ etkinliklerinde 8 yฤฑlda 30 milyar dolarlฤฑk iล baฤlantฤฑsฤฑ yapฤฑldฤฑฤฤฑ tahmin edilmektedir. 2006-2013 yฤฑllarฤฑ arasฤฑnda 19 kere dรผzenlenen Tรผrkiye-Dรผnya Ticaret Kรถprรผsรผ etkinliklerinde 40 bin yerli ve 140 รผlkeden 30 bin yabancฤฑ olmak รผzere toplam 70 bin iลadamฤฑ ticaret ve yatฤฑrฤฑm yapmak iรงin bir araya gelmiลtir. T.C. Ekonomi Bakanlฤฑฤฤฑ koordinasyonunda, T.C. Dฤฑลiลleri Bakanlฤฑฤฤฑโyla iลbirliฤi ve Tรผrkiye ฤฐhracatรงฤฑlar Meclisi’nin (TฤฐM) desteฤiyle gerรงekleลtirilen Tรผrkiye-Dรผnya Ticaret Kรถprรผsรผ programlarฤฑ Afrika, Avrasya, Asya-Pasifik, Avrupa, Ortadoฤu, Latin Amerika ve Kuzey Amerika bรถlgelerindeki tรผm sektรถrlerden iลadamlarฤฑnฤฑn bir araya gelmelerine vesile olmuลtur.
Sadece TUSKON รผyeleri deฤil Tรผrk mรผteลebbislerinin tamamฤฑna Afrika gibi potansiyel pazarlara aรงฤฑlmalarฤฑnda yardฤฑmcฤฑ olmamฤฑzฤฑ baลta Sayฤฑn Cumhurbaลkanฤฑmฤฑz olmak รผzere devlet bรผyรผklerimizin bugรผne kadar bize tavsiye ettikleri kamuoyunca bilinen bir gerรงektir.
Ticaret kรถprรผlerinde insanlarฤฑ buluลturduฤumuz gibi, iล dรผnyamฤฑzฤฑn seรงkin simalarฤฑyla gรถrรผลmek, onlara farklฤฑ รผlkelerdeki iล fฤฑrsatlarฤฑ hakkฤฑnda bilgi vermek ve ilgi duyanlara yardฤฑmcฤฑ olmak bir iล dรผnyasฤฑ STKโsฤฑ olan TUSKONโun gรถrevleri arasฤฑndadฤฑr. Bu รงerรงevede รผlkemizin รถnde gelen iลadamlarฤฑna Afrika รผlkelerindeki รงalฤฑลmalarฤฑnda destek olmamฤฑz son derece doฤaldฤฑr. Yapฤฑlan รงalฤฑลmalarฤฑn eleลtirilmesi ve karalama kampanyasฤฑna dรถnรผลtรผrรผlmesi mi yoksa alkฤฑลlanmasฤฑ mฤฑ gerektiฤini kamuoyunun vicdanฤฑna sunuyoruz.
Takdir edilecekken eleลtirilmekten esef duyuyoruz
Ugandaโnฤฑn ฤฐstanbul Fahri Konsolosu da olan Genel Sekreterimiz Dr. Mustafa Gรผnayโฤฑn, TUSKON รผyesi olan veya olmayan Tรผrk iลadamlarฤฑnฤฑn Ugandaโda ticaret ve yatฤฑrฤฑm yapmalarฤฑ iรงin yรผrรผttรผฤรผ faaliyetler gรถrevlerinin gereฤidir. Uganda’da ihale edilecek petrol rafinerisi iลini Tรผrk ลirketlerinin almasฤฑ iรงin yaptฤฑฤฤฑ รงalฤฑลmanฤฑn takdir edileceฤi yerde, baลka mecralara รงekilerek eleลtirilmesinden esef duyuyoruz.
Hediyeleลmek Anadolu insanฤฑnฤฑn gelenek, gรถreneฤi ve karakteristik รถzelliฤidir. Bu รงerรงevede, Ugandaโda yetiลen lezzetli ve dรผnyaca meลhur ananas meyvesi zaman zaman iล dรผnyasฤฑ, protokol ve medya mensuplarฤฑna hediye edilmiลtir. Muhataplarฤฑ da mektup yazma inceliฤi gรถstererek teลekkรผr etmiลlerdir. Bunlarฤฑn alaya alฤฑnmasฤฑnฤฑ ve arkasฤฑnda baลka ลeyler varmฤฑล imasฤฑ ile topluma lanse edilmesini reddediyor ve iddia sahiplerine iade ediyoruz.
Ayrฤฑca, insanlarฤฑmฤฑzฤฑn dostluk ve birliktelik duygularฤฑnฤฑn pekiลtirilmesine hizmet eden bir muharrem iftarฤฑ programฤฑna Tรผrkiyeโnin bรผyรผk ลirketlerinin sponsorluk desteฤinde bulunmalarฤฑna vesile olmayฤฑ รถnemsiyoruz.
ฤฐtibarsฤฑzlaลtฤฑrma kampanyalarฤฑnฤฑ kฤฑnฤฑyoruz
ฤฐnsanฤฑmฤฑzฤฑn eฤitim yoluyla dรผnyaya aรงฤฑlmasฤฑnฤฑ teลvik ettiฤi gibi iล adamlarฤฑmฤฑzฤฑn da farklฤฑ coฤrafyalarda ticaret ve yatฤฑrฤฑm yapmasฤฑnฤฑ tavsiye eden Muhterem Fethullah Gรผlen Hocaefendi ile Genel Sekreterimiz Dr. Mustafa Gรผnayโฤฑn bu konularda gรถrรผลme yapmasฤฑnฤฑn farklฤฑ yรถnlere รงekilmesini; bu gรถrรผลmenin hukuka aykฤฑrฤฑ ve yasadฤฑลฤฑ bir ลekilde dinlenmesini ve gรถrรผลmelerin iรงeriฤinin bazฤฑ basฤฑn yayฤฑn organlarฤฑ ve sosyal medyaya servis edilerek kiลilerin iftira ve itibarsฤฑzlaลtฤฑrma kampanyasฤฑna maruz bฤฑrakฤฑlmasฤฑnฤฑ kฤฑnฤฑyoruz.
Mezkur konularla ilgili yasal giriลimlerde bulunduฤumuzu ve bulunmaya devam edeceฤimizi, Tรผrk iล dรผnyasฤฑna en gรผzel ลekilde hizmet etmeyi sรผrdรผreceฤimizi kamuoyunun bilgisine saygฤฑyla sunarฤฑz







