Twitter'ın ücretsiz dağıttığı tüm rozetler profillerden kaldırıldı

Twitter'ın ücretsiz dağıttığı tüm rozetler profillerden kaldırıldı

Elon Musk dediğini yaptı, Twitter Blue'nun hayata geçmesi sonrası daha önce ücretsiz dağıtılan tüm rozetler kaldırıldı. Ancak bu karara tepki oldukça büyük.

A+A-

Geçen yıl olaylı bir satın alma sürecinin ardından Twitter'ın yeni sahibi olan ve yaptığı hamlelerle büyük tartışma yaratan Elon Musk, kullanıcıları kızdıracak bir adım daha attı.

Kullanıcıların hesap adının yanında ücretsiz olarak bulunan doğrulama işareti ‘mavi tik’in tamamen kaldırılacağını açıklayan Elon Musk, Twitter Blue kullanıcısı olmayan doğrulanmış hesapların “mavi tik'ini” kaldırıldı.

Böylece Twitter Blue için aylık 8 dolar ücret ödemeyen çok sayıda kuruluş ve ünlü ismin doğrulanmış onay işaretleri silinmiş oldu.

Mavi tik'i kaybeden siyasiler ve sanatçılar Musk'a tepki gösterirken, İfade Özgürlüğü Derneği'nden Prof. Dr. Yaman Akdeniz, toplanan kişisel verilerin akıbetine dikkat çekerek “Musk’ın Twitter’ında bugün eski-gerçek “mavi tıklar” uçuyor. Bugünden sonra “mavi tık hesap” sadece Twitter’a abone olup, para ödeyen hesap anlamına gelecek. Eski-gerçek hesaplar için toplanan kişisel verilerin ne olacağı netleşmemekle birlikte yok edilmesi gerekir” açıklamasında bulundu.

Bu haber toplam 772 defa okunmuştur
İlgili Haberler