Uber, kripto para ile ödemeleri kabul edebilir

Uber, kripto para ile ödemeleri kabul edebilir

Uber CEO'su Dara Khosrowshahi, Bloomberg'e konuştu ve şirketinin ödeme aracı olarak kripto para birimlerini kabul etmeye açık olduğunu söyledi.

A+A-

Uber CEO'su Dara Khosrowshahi, Bloomberg ile yaptığı röportajda şirketin hizmetleri için kripto para biriminde ödeme kabul etmeye başlayabileceğini söyledi.

Khosrowshahi konuyla ilgili olarak: “Her türlü yerel para birimini kabul ettiğimiz gibi, kripto para birimlerini ve/veya Bitcoin'i işlem yapma aracı olarak değerlendirmeyi planlıyoruz. İş için iyi, müşterilerimiz ve çalışanlarımız için iyi, bu yüzden kesinlikle bunu araştıracağız. Bunda bir fayda varsa, buna ihtiyaç varsa yaparız ama bunu sadece bir tanıtım kampanyası kapsamında yapmayacağız.” ifadelerini kullandı.

Birçok şirket kripto para ödemesine sıcak bakıyor

Donanımhaber'in bildirdiğine göre son zamanlarda, giderek daha fazla şirket, ödeme yöntemi olarak kripto para birimleri kullanma olasılığını düşünüyor. Örneğin, Twitter'ın CFO'su bu haftanın başlarında şirketin Bitcoin kullanma olasılığını araştırdığını söyledi.

Dünyanın en popüler kripto para birimi olan Bitcoin'e gelince, fiyatı daha önce meydana gelen önemli bir düşüşün ardından bu hafta yavaş yavaş toparlanmaya başladı. Bu makalenin yazıldığı sırada bir Bitcoin yaklaşık 42.420 dolardan işlem görüyordu. Bitcoin'in ardından diğer bazı kripto para birimlerinin fiyatı da giderek artmaya başladı.

İlgili Haberler