UniCredit'ten İtalya için yeni yapılandırma kararı

UniCredit'ten İtalya için yeni yapılandırma kararı

Hükümetin istifasıyla sarsılan İtalya'da bankacılık tarafında da önemli gelişmeler yaşanıyor. UniCredit SpA CEO'su Andre Orcel'in bankanın idari yapısını sadeleştirmek amacıyla önemli değişikliklere gideceği öğrenildi.

A+A-

UniCredit SpA CEO’su Andrea Orcel'in, İtalya’nın ikinci en büyük bankasında karmaşıklığı azaltma planı kapsamında bankanın İtalya birimini tekrar düzenleyeceği ve tepe yöneticilerin görev yerlerini değiştireceği belirtildi.

Bloomberg kaynaklarına göre bankanın İtalya operasyonları 7 bölgeye ayrılacak. Buna göre Massimilianı Mastali büyük şirket ve varlık yönetimi bölümlerinin başına getirilirken Annalisa Areni ise veri odaklı stratejiler ve perakende, şirket ve özel segmentler için pazarlama bölümlerinden sorumlu olacak. İki müdürün bankanın İtalya Başkanı Yardımcısı Remo Taricani’ye bağlı olacağı belirtildi.

Orcel, üst yönetim kademelerini ve selefi Jean Pierre Mustier'in mirası olan eş-başkan yapılarını azaltarak Milan merkezli bankanın yönetim yapısını sadeleştirmek ve karar verme sürecini hızlandırmaya çalışıyordu.

Banka belirlenen hedeflere ulaşmayı hızlandırmak revizyon planına devam ederken Orcel ay başında bankanın İtalya’daki faaliyetlerinin doğrudan sorumluluğunu üstlendiğini belirtmişti.

İlgili Haberler