Ünlü analist Bitcoin 84 bin doları aşacak dedi, tarih verdi

Ünlü analist Bitcoin 84 bin doları aşacak dedi, tarih verdi

Bitcoin ile ilgili yaptığı analizlerle yakından tanınan analist Matthew Hyland Bitcoin'in 83 bin doları aşacağını söyledi ve tarih verdi.

A+A-

Son 48 saat içinde kripto piyasası, önde gelen kripto para birimi Bitcoin'in (BTC) 64 bin dolar eşiğini geri almasıyla önemli bir toparlanma moduna girdi. Bu yükseliş piyasası, Bitcoin'in 56.500 $'a düşmesinden bir haftadan kısa bir süre sonra ortaya çıktı.

Bitcoin gün içi en yüksek seviyesi olan 64.500 dolara ulaşarak 1 Mayıs çöküşünden bu yana %14,15'in üzerinde toparlandı. Beklendiği üzere, alternatif kripto para birimleri kaybedilen bölgeleri geri kazanmak için Bitcoin'in toparlanmasından yararlandı.

Bununla birlikte, piyasadaki toparlanmanın en az iki gündür devam ettiği göz önüne alındığında, önde gelen piyasa gözlemcileri toparlanmanın bir başka düşüş eğiliminden önce ne kadar sürebileceğini inceliyor.

Konuyla ilgili yorum yapanlar arasında, yaygın olarak takip edilen bir Bitcoin analisti olan Matthew Hyland da bulunuyor. Hyland, yakın zamanda X'te yayınladığı bir yazıda iki olası senaryo önerdi.

Başlangıçta analist, Bitcoin'in bu yükselişte 67.500 $'ı geri kazanmasının, varlığın fiyatını keşfedilmemiş fiyat bölgelerine götürecek daha agresif bir rallinin yolunu açacağını savundu. Daha spesifik olarak, Bitcoin'in 67,5 bin doları geri kazandıktan kısa bir süre sonra tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşacağını düşünüyor.

screenshot_1-070.jpg

Bu arada Hyland bir yazısında Bitcoin'in 67.500 $ aralığına yeniden girememesi durumunda ortaya çıkabilecek diğer olasılıkları da vurguladı. Bitcoin'in gidişatını öngören bir grafik sundu.

Grafik, piyasanın 60.500 $ fiyat seviyesine kısa bir geri çekilmeye tanık olabileceğini gösterdi. Ancak bu gelişmenin Bitcoin'in değerini 71.500 $'a çıkarması bekleniyor. Bu arada, 71.500 $'a yükselişin ardından 67K $ aralığının bir kez daha test edilmesi bekleniyor.

Hyland'a göre, bu yeniden test Bitcoin'i agresif bir şekilde 83.500 $ aralığına doğru itebilir, ki bu da önde gelen varlığın daha önce hiç görmediği bir fiyat seviyesi. İlginçtir ki Hyland bu tahminlerin Temmuz ayından önce gerçekleşmesini bekliyor.

Diğer önde gelen piyasa gözlemcileri de Bitcoin'in 56 bin $'a düştükten sonra 80 bin $ aralığına yöneldiğine dair benzer iyimserliklerini dile getirdiler. 

Borsada yabancıların en çok aldığı hisseler

Borsada yabancıların en çok aldığı hisseler

İş Yatırım, Borsa İstanbul'da yabancıların en çok alım&satım yaptığı hisseleri açıkladı

Altınay Savunma ALNTY halka arzı ne zaman, bireysele kaç hisse verilecek

Altınay Savunma ALNTY halka arzı ne zaman, bireysele kaç hisse verilecek

Altınay Savunma ALNTY hisseleri kaç TL'den halka arz edilecek, talep toplama tarihleri ne, bireysel yatırımcıya kaç hisse verilecek

Koç Metalurji KOCMT halka arzı ne zaman, bireysele kaç hisse verilecek

Koç Metalurji KOCMT halka arzı ne zaman, bireysele kaç hisse verilecek

Koç Metalurj KOCMT halka arzı ne zaman yapılacak, talep toplama tarihleri ne, bireysel yatırımcıya kaç hisse verilecek

İlgili Haberler