Ünlü yatırımcı 6.25 puanlık faiz artışını yeterli bulmadı

Ünlü yatırımcı 6.25 puanlık faiz artışını yeterli bulmadı

Ünlü yatırımcı Mark Mobius, Merkez Bankası'nın 6.25 puanlık faiz artışının yatırımcıların güvenini artırmayacağını söyledi

A+A-

Mobius Capital Partners'ın kurucusu ünlü yatırımcı Mark Mobius, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın 6.25 puanlık faiz artışının yatırımcıların güvenini artırmayacağını söyledi ve bunun bir çözüm olmadığına dikkat çekti.

Habertürk'ün haberine göre, CNBC'ye konuşan Mobius, Türkiye'nin, Arjantin'in geçen ay yaptığı 15 puanlık faiz artışının sonuçlarını incelemesi gerektiğini söyledi.

Mobius, "Çözüm, sadece yabancı yatırımcının değil yerli yatırımcının da güvenini kazanmak. Güven kazanmak için bütçeleri dengeleyecek politikalar izlenmesi gerekiyor" dedi.

Mobius, Türkiye'nin bir diğer gelişmekte olan ülke olan Arjantin'i izlemesi gerektiğini söyledi ve ekledi, "Faiz artışı yeterli olmayacaktır, bunu çeşitli örneklerle gördük. Arjantin bu konuda güzel bir örnek, yatırımcılar hükümete güvenmiyorsa faiz artırmanın bir önemi yok" dedi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.