Vakıf Yatırım, TRGYO, TSKB ve YKBNK için AL önerisi verdi, hedef fiyatları açıkladı

Vakıf Yatırım, TRGYO, TSKB ve YKBNK için AL önerisi verdi, hedef fiyatları açıkladı

Vakıf Yatırım, TRGYO-Torunlar GYO, TSKB ve YKBNK-Yapı Kredi Bankası için hedef fiyatını açıkladı.

A+A-

Vakıf Yatırım, TRGYO-Torunlar GYO, TSKB ve YKBNK-Yapı Kredi Bankası için hedef fiyatını açıkladı. Vakıf Yatırım'ın her üç hisse içinde AL önerisi verdiği değerlendirmeleri şöyle:

Yapı Kredi Bankası (YKBNK):

Banka, 1Ç24 döneminde, piyasa beklentisine (10 mlr TL) paralel, çeyreklik %47 (yıllık -%18) düşüşle 10,3 mlr TL net kar açıkladı. Yapı Kredi Bankası’nın ilk çeyrek sonunda özkaynak karlılığı %23,2 ve aktif karlılığı ise %2,1 olarak gerçekleşti.

Swap giderlerindeki yükselişin etkisiyle birlikte bu çeyrekte bankanın swap dahil net faiz gelirleri, çeyreklik %66 daralarak 5,4 mlr TL seviyesine geriledi. Ücret ve komisyon gelirleri çeyreklik %20 artarak 15,6 mlr TL’ye yükselse de, ilk çeyrekte Yapı Kredi Bankası’nın temel bankacılık gelirleri, çeyreksel %28 düşüşle 21 mlr TL seviyesine geriledi.

Bankanın ilk çeyrekte faaliyet giderleri çeyreklik %4 düzeyinde sınırlı bir artışla 16,4 mlr TL’ye yükseldi. Bu çeyrekte TL krediler çeyreklik %17 artarak 722 mlr TL’ye ulaşırken, TL müşteri mevduatı %8 artışla 664 mlr TL’ye yükseldi. Bankanın 2024 yılına ilişkin beklentilerinde, ilk çeyrek sonuçları ardından değişime gidilmedi.

Yorum: Banka hisseleri, son 12 aylık vadede bankacılık endeksinin %4 üzerinde getiri performansı sergilerken, yılbaşından bu yana da bankacılık endeksini %7,6 yenmeyi başardı. Endeks üzeri getiri performansını kısa vadede devam ettirmesini beklediğimiz YKBNK için, net kar tahminlerimizde yaptığımız yukarı güncelleme sonrasında, hisse başı hedef fiyatımızı 42,90 TL (önceki: 30,50 TL) olarak güncelliyoruz. Banka için kısa vadeli “Endeksin Üzerinde Getiri” ve uzun vadeli “AL” önerilerimiz devam etmektedir.

>>> SONRAKİ SAYFA: TSKB HİSSELERİ HEDEF FİYAT VE TAVSİYESİ

İlgili Haberler