Vakıf Yatırım Vestel için hedef fiyatını yükseltti

Vakıf Yatırım Vestel için hedef fiyatını yükseltti

Vakıf Yatırım, Vestel Elektronik için hedef fiyatını 51,5 TL'den 76 TL'ye, tavsiyesini "tut" tan "al"a yükseltti.

A+A-

Vestel'in hedef fiyatını revize eden Vakıf Yatırım'ın şirket ile ilgili raporu şöyle:
Yılın ikinci çeyreğinde Vestel, beklentimizin (443 mn TL net zarar) ve piyasa tahminlerinin (350 mn TL net zarar) üzerinde, 616 mn TL net zarar açıkladı. Şirket, geçen yılın aynı dönemini 788 mn TL net kar ile tamamlamıştı. Operasyonel performans tarafında beklentilerin üzerinde gerçekleşmeler görsek de, beklentilerimizin üzerinde gerçekleşen ticari işlemler kaynaklı kur farkı giderleri, net zararın tahminleri aşmasında etkili oldu. Beyaz eşya satışları, devam eden enflasyonist baskılar ve öne çekilen talep nedeniyle yurt içinde yıllık %26 artış gösterirken, Avrupa’da ise alım gücündeki düşüş, yüksek enflasyon ve artan faiz oranları nedeniyle %9 oranında gerileme gösterdi.

TV tarafı ise beyaz eşyaya paralel iç talepte güçlü seyrini korurken, Avrupa tarafındaki satışlarda Fransa pazarı hariç diğer pazarlarda çift haneli daralma kaydedildi. 2Ç23’te şirketin satış gelirleri, beklentilere paralel, yıllık %59 artışla 20,5 mlr TL gerçekleşirken, satış gelirlerinin %50’si (2Ç22: %50) Avrupa ülkeleri, %39’u (2Ç22: %35) ise Türkiye kaynaklı gerçekleşti. FAVÖK, beklentimiz (3,05 mlr TL) paralel ve piyasa tahminlerinin (2,83 mlr TL) üzerinde, yıllık %42 artışla 3,42 mlr TL seviyesinde gerçekleşirken, FAVÖK marjı yıllık 2,0 puan daralarak %16,7 olarak gerçekleşti. Şirketin net borç pozisyonu 1Ç23 dönemine göre %7,8 artarak 23,1 seviyesine yükseldi. Yorum: Şirketin net zararı bu çeyrekte beklentilerin üzerinde gerçekleşirken, açıklanan finansalların hisse performansına yansımasını nötr bekliyoruz.
Şirket hisseleri son üç ayda endeksten %10,7, yılbaşından bu yana ise %39,6 negatif ayrıştı. Makro öngörümüzdeki yukarı revizyonlar sonrasında, Vestel için hedef fiyatımızı 51,50 TL seviyesinden 76,0 TL seviyesine güncelliyoruz. Bununla birlikte kısa vadeli “Endeksin Altında Getiri” önerimizi korumakla birlikte, uzun vadeli TUT önerimizi “AL” olarak revize ediyoruz.


İlgili Haberler