Vakıf Yatırım, Yapı Kredi hisse önerisini revize etti

Vakıf Yatırım, Yapı Kredi hisse önerisini revize etti

Vakıf Yatırım, Yapı Kredi Bankası için hedef fiyatını 3,13 TL'den 3,07 TL'ye indirdi, tavsiyesini 'Al' olarak korudu

A+A-

Vakıf Yatırım, Yapı Kredi Bankası için hedef fiyatını 3,13 TL'den 3,07 TL'ye indirdi, tavsiyesini 'Al' olarak korudu.

Vakıf Yatırım konu ile ilgili raporunda şu bilgiler verildi:

"Beklentilere paralel sonuçlar, aktif kalitesine ilişkin riskler devam ediyor

Yapı ve Kredi Bankası 3Ç19 için beklentimizin %6,2 üzerinde 976 mn TL (ç/ç:-12,8, y/y:-%12,5) net kar açıkladı. Piyasa beklentisi ise 944 mn TL seviyesinde yer alıyordu. 3Ç’de bankanın çekirdek gelirleri bir önceki çeyreğe göre sınırlı değişim göstermesine rağmen, diğer faaliyet gelirlerinin azalması ve efektif vergi oranının artması net 
karı olumsuz etkiledi.

Diğer yandan, bankanın 3Ç’de hem kredi hem de mevduat hacmi daralma gösterirken, aktif kalitesinde bozulma sektördeki genel trende paralel devam etti. Bankanın beklentiye yakın gerçekleşen 3Ç19 sonuçlarının hisse performansına etkisini nötr olarak değerlendiriyoruz. 3Ç finansal sonuçlarının ardından Yapı Kredi Bankası için 2019 yılsonu net kar tahminimizi 4,8 mlr TL’den 4,4 mlr TL’ye revize ediyoruz. Böylece banka için 3,13 TL olan hedef fiyatımızı 3,07 TL’ye güncellerken, kısa vadeli “Endeksin Üzerinde Getiri”, Uzun Vadeli ise “AL” önerimizi koruyoruz."

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.