Venezüella, altın rezervlerini satıyor

Venezüella, altın rezervlerini satıyor

Venezüella, ülkede son 2 yıldır etkisini gösteren ve petrol fiyatlarındaki düşüşle derinleşen ekonomik krizden kurtulmak için altın rezervlerini azaltacak

A+A-

Venezüella yönetimi, ülkede son 2 yıldır etkisini gösteren ve petrol fiyatlarındaki düşüşle derinleşen ekonomik krizden kurtulmak için altın rezervlerini gözden çıkardı.

Venezüella'da yayın yapan El Universal internet sitesinin haberine göre, Caracas yönetimi altın rezervlerinin satışı için Deutsche Bank ile görüşmelere başladı.

Petroldeki sert düşüş nedeniyle gelirleri yüzde 70 oranında azalan Caracas, altın rezervlerinden elde edilecek kaynakla dış borçlarını ödemeyi planlıyor.

Madura olağanüstü ekonomik durum ilan etmişti

Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ocak ayı ortasında ülke genelinde 60 günlük olağanüstü ekonomik durum ilan etmişti. Maduro'nun, "Tüm Venezüellalıların eğitim, sağlık, barınma ve spor hakkını koruma" amacıyla 60 günlük olağanüstü ekonomik durum kararı aldığı belirtilmişti.

Ekonomik krizle birlikte suç oranındaki artış, yüksek enflasyon ve gıda ile temel ihtiyaç mallarında yaşanan kıtlık, Maduro başkanlığındaki Venezüella Sosyalist Partisi'nin Aralık'ta yapılan parlamento seçimlerini kaybetmesine neden olmuştu.

Seçimler sonucu, muhalefet son 17 yılda ilk kez parlamentoda çoğunluk elde etmeyi başarmıştı.

 

 

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.