Vergi düzenlemesi de demir fiyatlarını etkilemedi

Vergi düzenlemesi de demir fiyatlarını etkilemedi

İnşaat demirinde vergi sıfırlandı ancak fiyatlarda gerileme görülmedi

A+A-

İnşaat sektöründe demir-çelik üreticileri ile müteahhitlerin tartışması bitmiyor. Demir fiyatlarının sürekli yükselmesine bağlı olarak, 2017'de inşaat demirine uygulanan gümrük vergisi oranı önce yüzde 30'dan yüzde 10'a düşürülmüş ardından 1 Ocak 2018'de oran sıfırlanmıştı. 

Gazete Habertürk'ten Erdem Aktürk'ün haberine göre, bu düzenlemeye rağmen demir fiyatları düşüşünü durdurmadı. 28 Temmuz’da yapılan düzenlemeden sonra demir fiyatlarındaki artışta bir gerileme gözlenmedi. 28 Temmuz’da 2 bin 110 TL olan demir fiyatı 5 ay içinde yaklaşık yüzde 25 artarak 2 bin 650 TL’ye yükseldi.

Çelik İhracatçıları Birliği, “Dünyanın ikinci büyük ihracatçısı olduğumuz inşaat çeliğinde tehlike çanları çalıyor. Müteahhitlerin ‘Demir fiyatları arttı, bittik, mahvolduk’ veryansınları sonucu inşaat çeliği ithalat vergisinin sıfırlanması çelik sektörüne ağır bir darbe indirdi” görüşünü savunurken, müteahhitler fiyatların yurt dışında da pahalı olduğunu dile getiriyor. 

Etiketler : , , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.