Vergiler ertelendi, TESK kredileri de istiyor

Vergiler ertelendi, TESK kredileri de istiyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı deprem nedeniyle Elazığ ve Malatya'da vergi borçlarının 3 ay süreyle uzatıldığını açıkladı. TESK Başkanı Palandöken banka kredilerinin de ertelenmesini istedi.

A+A-

Hazine ve Maliye Bakanlığı deprem nedeniyle Elazığ ve Malatya'da vergi borçlarının 3 ay süreyle uzatıldığını açıkladı. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada "Elazığ ve Malatya'da bulunan vergi mükelleflerinin mücbir sebep süresince vermesi gereken vergi beyannameleri ve bildirimlerin verilme süreleri, bu beyanname ve bildirimler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme süreleri, depremden önce tahakkuk etmiş ödeme süresi mücbir sebep hali ilan edilen süreye rastlayan her türlü vergi, ceza ve gecikme faizinin ödeme süresi, motorlu taşıtlar vergisi taksit ödemeleri süreleri 3 ay uzatıldı" ifadeleri yer aldı.

Öte yandan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken de, yazılı açıklamasında, afette ev ve iş yerlerini kaybeden vatandaşların yaralarının kısa sürede sarılması gerektiğini ifade ederek, afetzede vatandaş, esnaf ve sanatkarların kamu ve özel bankalara olan kredi borçlarının faizsiz ertelenmesi gerektiğini bildirdi.

Palandöken, ayrıca, söz konusu afetzedelere işlerini yeniden kurma imkanı sağlamak için uzun vadeli ve sıfır faizli kredi verilmesi gerektiğini vurguladı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.