Vietnam'da üretim azalıyor, kahve fiyatlarına zam yolda !

Vietnam'da üretim azalıyor, kahve fiyatlarına zam yolda !

Sıcak hava dalgası ve alternatif ürünlere yönelme Vietnam'da kahve üretimini düşürüyor. Bu durum, robusta kahve fiyatlarında artışa ve espresso ve hazır kahve gibi ürünlerde fiyat yükselmelerine yani yeni zamlara yol açabilir.

A+A-

Espresso ve hazır içeceklerde kullanılan robusta kahvenin küresel arzı, sıcak hava dalgasının en büyük ihracatçı Vietnam'daki üretimi tehdit etmesi ve çiftçilerin diğer ürünlere geçmesinden kaynaklanan kayıpları artırması nedeniyle daha da daralmaya hazırlanıyor.

Tuan Loc Commodities, "Genel olarak, kahve yetiştirilen bölgeler sıcak ve kurak. Hala kurak mevsimde olmamıza ve bu havanın beklenmedik olmamasına rağmen, yağışların 10 yıllık aralığın alt sınırında olması ve sıcaklıkların yüksek olması dikkat çekici" dedi.

Durian, avokado ve çarkıfelek meyvesi gibi alternatif ürünlerin cazibesi Vietnam'daki kahve üretimine şimdiden zarar vermeye başladı. Ülkenin kahve birliğine göre, Eylül ayına kadar olan yılda ihracatın bir yıl önceki 1,67 milyon tona göre %20'ye varan oranda düşmesi bekleniyor.

 

İlgili Haberler