VIOP 30 teknik analizi - 30 Ekim 2023

VIOP 30 teknik analizi - 30 Ekim 2023

Yapı Kredi Yatırım analizine göre 9,250 zirvesinden başlayan aşağı yönlü hareketin çoğunlukla jeopolitik risk algısı çerçevesinde gelişen haber akışıyla devam ediyor

A+A-

Yapı Kredi Yatırım'ın 30 Ekim 2023 tarihli VİOP - BİST 30 teknik analizinde ''Cuma günü dalgalı bir seyir izleyen piyasada X30YVadeli kontratın özellikle akşam seansında etkili olan satışlarla günü %1,30'luk kayıpla 7,849 seviyesinden tamamladığını görüyoruz. Genel olarak baktığımızda, 9,250 zirvesinden başlayan aşağı yönlü hareketin çoğunlukla jeopolitik risk algısı çerçevesinde gelişen haber akışıyla devam ettiğini söyleyebiliriz. Yaşanan yukarı yönlü tepki denemelerinin ise, zayıf kalmaya devam ettiğini görüyoruz.'' değerlendirmesinde bulunuldu.

Yapı Kredi Yatırım açıklaması

''Teknik açıdan değerlendirdiğimizde de, 9,250 zirvesinden gelen alçalan trendin ve yukarı yönde gelişen son tepki hareketinin üst noktasının bulunduğu 8,400 bölgesini bir eşik seviye olarak görüyor ve bu bölge üzerinde kalıcı bir hareket oluşmadıkça, piyasaya hakim olan zayıf seyrin devam etme ihtimalini yüksek görüyoruz. Aşağı yönde ise, yukarı yöndeki tepki çabalarının başladığı 7,650 seviyesini kısa vadeye yönelik ana destek olarak takip ediyoruz. Bu önemli desteğin altında kalıcı hareketler oluşması halinde ise, mevcut düzeltme hareketinin, ana yükselen trendin desteği olarak gördüğümüz 7,200 bölgesine doğru devam etme riskinin artabileceğine inanıyoruz''.

 

İlgili Haberler