VİOP'ta destek 102600'de

VİOP'ta destek 102600'de

ALB Forex, VİOP'ta direnci 103800 ve desteği 102600'de görüyor

A+A-

VIOP 30 KONTRATI: Cuma gününden kalanlar

 

Cuma günü piyasa ABD’den gelecek verilere odaklanmıştı. Tarım dışı istihdam verisi beklentilere yakın 223K olarak açıklandı. İşsizlik oranı yüzde 5,4 olarak açıklanırken ortalama saatlik kazançlar verisi beklentilerin altında aylık yüzde 0,1 olarak gerçekleşti. Verilerin karışık olması algıyı netleştirmezken paritelerde kararsız hareketler görüldü. Euro Bölgesi’nde bugün Eurogroup maliye bakanları toplantısından herhangi bir anlaşma çıkması beklenmiyor. Bu konuda konuşan Varoufakis kreditörlerle pazartesi günü anlaşmanın mümkün olmadığını ancak ay sonundan önce bir anlaşma sağlanabileceğini söyledi.  

Cuma günü yurtiçinde takvim etkisinden arındırılmış Mart ayı sanayi üretimi yıllık artışı yüzde 4,7 olarak açıklandı. Veri piyasalar üzerinde fazla bir etki yaratmadı. S&P Türkiye’ye ilişkin yaptığı not değerlendirmesinde yabancı para cinsinden değişiklik yapmadı ancak yerel para cinsinden kredi notunu düşürmüş olması, iç kaynaklı risklere dikkat çeken bir ön uyarı olarak düşünülebilir. Açıklamanın içeriği ve gerekçeleri son derece negatif olarak önümüze çıkıyor. Merkez Bankası’nın kredibilitesinin azaldığının ve bağımsızlığına yönelik tartışmaların yerel para cinsinden not indirimine gerekçe olarak gösterilmesi ana aksiyon olarak görünüyor. S&P, Türkiye’nin mali performansı ve borç pozisyonunun mevcut beklentilerden sapma göstermesi halinde, yabancı para cinsinden kredi notunun gelecek 6 ila 12 ay arasında düşürülmesi olasılığının en az 3’te 1 olduğunu uyarısında da bulundu.

Bugün yurtiçinde veri akışı sakin. Yurtdışında ise İngiltere Merkez Bankası faiz kararı ve toplam parasal genişleme miktarı açıklanacak.

Teknik açıdan 103,800 direncinin üzerinde 106,000 direnci takip edilecek. Aşağıda ise tekrar 102,600 desteğinin altında 99,900 seviyesine doğru geri çekilme görülebilir.

VIOP USDTRY KONTRATI: Tarım Dışı İstihdam ve S&P İzlendi

Cuma günü Türkiye’de sanayi üretimi Mart ayında yıllık yüzde 4,7, aylık yüzde 2,2 geldi. Veri piyasalar üzerinde fazla bir etki yaratmadı. S&P Türkiye’ye ilişkin yaptığı not değerlendirmesinde yabancı para cinsinden değişiklik yapmadı ancak yerel para cinsinden kredi notunu düşürmüş olması; iç kaynaklı risklerin yoğunlukta olmasından dolayı bir ön uyarı olarak düşünülebilir. Açıklamanın içeriği ve gerekçeleri son derece negatif olarak önümüze çıkıyor. Merkez Bankası’nın kredibilitesinin azaldığının ve bağımsızlığına yönelik tartışmaların yerel para cinsinden not indirimine gerekçe olarak gösterilmesi aksiyon olarak görünüyor. S&P, Türkiye’nin mali performansı ve borç pozisyonunun mevcut beklentilerden sapma göstermesi halinde, yabancı para cinsinden kredi notunun gelecek 6 ila 12 ay arasında düşürülmesi olasılığının en az 3’te 1 olduğunu uyarısında da bulundu. ABD’de tarım dışı istihdam verisi ise beklentilere yakın 223 bin olarak açıklandı. İşsizlik oranı yüzde 5,4 gelirken, ortalama saatlik kazançlar verisi beklentilerin altında aylık yüzde 0,1 olarak gerçekleşti. Verilerin karışık bir seyir izlemesi algıyı netleştirmezken USDTRY paritesi 2,7000 seviyesi civarında seyretmeye devam etti.

 

Teknik olarak USDTRY paritesinde 2,6880 desteğinin altında 2,6480 desteğine kadar  geri çekilme yaşanabilir. Yukarıda 2,7200 direncinin kırılması halinde ise 2,7400 direnci test edilebilir.

 

VIOP ALTIN KONTRATI: Konsolide Olmaya Devam Ediyor

 

Cuma günü piyasa ABD’den gelecek verilere odaklanmıştı. Tarım dışı istihdam verisi beklentilere yakın 223 bin olarak açıklandı. İşsizlik oranı yüzde 5,4 gelirken, ortalama saatlik kazançlar verisi beklentilerin altında aylık yüzde 0,1 olarak gerçekleşti. Verilerin karışık bir seyir izlemesi algıyı netleştirmezken altın da son günlerde içinde konsolide olduğu bant aralığında dalgalanmaya devam etti. Hafta sonunda ise Çin Merkez Bankası son 6 içinde 3. kez faiz indirimine gitti ve büyümeyi destekleyici genişlemeci adımlara devam etti.

 

Bugün Eurogroup toplantısından çıkacak sonuçlar, bunun küresel risk iştahına ve tahvil faizlerine etkisi altın açısından önemli olacaktır.

 

Altın fiyatları ABD’de 10 yıllık faizlerin yukarı yönlü ivme kazanmasıyla dolar endeksindeki düşüşlere rağmen aşağı yönlü baskılandığını izliyoruz. Yukarıda 1200 direncinin üzerinde tutunmamız halinde 1212 direnci test edilebilir. Aşağıda ise 1178 desteğinin kırılmasıyla 1161 desteğine kadar düşüşler yaşanabilir.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.