Visa ödemelerde Ethereum ile birlikte Solana ağını da kullanacak

Visa ödemelerde Ethereum ile birlikte Solana ağını da kullanacak

Küresel ödeme devi Visa, Ethereum ağına ek olarak sabit kripto para ödemelerinde Solana ağının da kullanılacağını duyurdu. Solana'nın kripto varlığı Sol Salı günü Visa işbirliği haberinin ardından sıçradı.

A+A-

Visa'nın USDC sabitkoininin Solana ağı üzerinden transferinin başlatacağını duyurdu. Haberin ardından Solana'nın kripto varlığı Sol Salı günü sıçradı.

Ödeme devi tarafından konuya dair yapılan açıklamada, "bu gelişme uluslararası ödemelerin hızını artırmaya ve müşterilerimizin kolayca para gönderip almaları için modern bir seçenek sunmaya yardımcı olabilir” ifadelerine yer verildi.

Şirket, ayrıca pilot program kapsamında Worldpay ve Nuvei ile iş birliğini duyurdu. Solana, Ethereum'a rakip olmayı amaçlayan birkaç ağdan biri olarak biliniyor. Hızı ve maliyet etkinliği açısından Solana, Ethereum yerine uygulama geliştirmeyi tercih eden geliştiriciler arasında tercih edilebiliyor.

Solana’nın tokenı sol Coin Metrics'e göre, Salı akşamı haberin ardından yüzde 4,34 yükselerek 20 doların üzerini test etti.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler