Visa'nın piyasa değeri Tesla'yı gölgede bıraktı

Visa'nın piyasa değeri Tesla'yı gölgede bıraktı

Wall Street'in piyasa değeri en yüksek şirketlerini barındıran Elit Kulüp'ten Tesla ayrıldı. Çünkü artık ABD'nin en büyük 10 şirketinden biri değil. Tesla'nın yerini Visa aldı.

A+A-

Elektrikli araç devi Tesla, 13 ay sonra ilk kez ABD'nin en büyük 10 şirketinden biri olmaktan çıktı. Visa, Ocak 2023'ten bu yana ilk kez piyasa değeri bakımından Tesla'yı geride bıraktı.

Tesla'nın piyasa değeri çarşamba günü 562,24 milyar dolara düşerken Visa'nın piyasa değeri 563,37 milyar dolara yükseldi. Tesla hisseleri son üç işlem gününde %12,9, yılbaşından bugüne ise yaklaşık %29 düştü.

Wall Street, Tesla'nın fiyat indirimlerinden ve Çin'deki trendlerden endişe duyuyor. Baird analisti Ben Kallo, Tesla'nın marjlarının dibe ulaşmamış olabileceğini ve teslimat tahminlerinin düşebileceğini söylüyor.

Visa hisseleri bu yıl %8 ve 12 aylık bazda %24 arttı. Visa CEO'su Ryan McInerney, ABD'de "durağan" bir harcama manzarası gördüğünü söyledi. Şirket, Çin içi ve dışı seyahatlerdeki büyümeden de yararlanıyor.

Visa İcra Kurulu Başkanı Ryan McInerney, Salı günü RBC yatırımcı konferansında yaptığı açıklamada, belirli uluslararası pazarlarda yüksek oranda değişkenlik gösteren harcamalarda bir miktar yavaşlama olmasına rağmen şirketin ABD'de "durağan" bir harcama manzarası gördüğünü söyledi.

İlgili Haberler