Bitcoin'in kaderi S&P 500 ve Nasdaq'a mı bağlı?

Bitcoin'in kaderi S&P 500 ve Nasdaq'a mı bağlı?

S&P 500 ve Nasdaq endekslerinin rekor seviyelere ulaşması Bitcoin'e olan ilgiyi artırdı. Bu yükseliş, Bitcoin'in yıl başından bu yana %50'den fazla değer kazanmasına neden oldu.

A+A-

Bitcoin, son 24 saatte %1 artışla 67.500 doların üzerine çıkarak Kasım 2021'den bu yana ilk kez rekor seviyelere yaklaştı. Bu yükseliş, Bitcoin'in yıl başından bu yana %50'den fazla değer kazanmasına neden oldu.

Analistler yükselişin arkasındaki faktörleri şöyle sıralıyor:

ABD'de Bitcoin ETF'lerinin onaylanması: Ocak ayında ABD'de Bitcoin ETF'lerinin onaylanması, yatırımcıların ilgisini artırdı ve bu da fiyatların yükselmesine katkıda bulundu.

Genel piyasa coşkusu: S&P 500 ve Nasdaq gibi hisse senedi endeksleri de rekor seviyelere ulaştı ve bu da Bitcoin'e olan ilgiyi artırdı.

Teknik göstergeler: Teknik göstergeler, Bitcoin'in daha da yükselebileceğini gösteriyor.

Bitcoin fiyatı son 24 saatte %1 artarak 67.500 doların üzerine çıktı ve Salı günü ulaşılan 69.000 doların üzerindeki zirve seviyelerine yaklaştı. Bu, Kasım 2021'den bu yana en büyük kripto para için ilk yeni rekor oldu. Bitcoin, rekorunu kırdıktan sonra düşüşe geçti. Kâr alımının ortasında, çarşamba günü zararları azaltmadan önce kısa süreliğine 60.000 dolar seviyesinin altına geriledi.

Bitcoin, yılın başından bu yana %50'den fazla artış gösterdi; kazanımların büyük bir kısmı ABD'nin Ocak ayında aldığı onaydan kaynaklandı. Bitcoin borsada işlem gören fonları tespit edin (ETF'ler). Kripto boğaları bu fonların tokenlara yeni bir yatırımcı ilgisi dalgası başlattı —ve şu ana kadar bu anlatı, Bitcoin'in kendisini satın alan ve fiyatları önemli ölçüde etkileyebilen bu ETF'lere önemli miktarda girişle doğrulandı.

Kripto odaklı sigorta şirketinin CEO'su Zachary Townsend, "Kısmen yeni piyasaya sürülen Bitcoin ETF'lerinden kaynaklanan bir talep şoku olduğu açık" dedi. “Bu ETF'ler, ağ günde yalnızca 900 Bitcoin üretse bile, her işlem gününde yaklaşık 2.800 Bitcoin elde etmek zorunda kaldı. Kısacası talep ciddi ve nispeten kalıcı.”

Bitcoin'in sıklıkla ilişkilendirildiği S&P 500 ve Nasdaq hisse senedi endeksleri , artan risk duyarlılığı ve daha geniş piyasalardaki genel coşkunun da yardımcı oldu. Bütün bu faktörler, güçlü bir teknik pazar altyapısıyla birleştiğinde Analistler Bitcoin'in daha da yükseğe tırmanması yönünde çağrıda bulunuyor. Genellikle kaçırma korkusu veya FOMO dinamikleri ile tanımlanan bir pazarda, fiyatların artma ihtimali var.

Bazı analistler, Bitcoin'in yeni bir boğa döngüsüne girmiş olabileceğine inanıyor. Blockchain ağı Chainlink'in kurucu ortağı Sergey Nazarov, "Bitcoin'in fiyatı genellikle sadece küçük zıplamalar değil, aynı zamanda önceki rekorların ötesinde büyük sıçramalar şeklinde yeni zirvelere ulaşıyor" dedi. “Bu, Bitcoin için yeni bir pozitif pazar döngüsünün başlangıcında olabileceğimizi gösteriyor. Bitcoin'in fiyatı arttığında ekosisteme daha fazla sermaye çekiliyor."

Bitcoin'in ötesinde, ikinci en büyük kripto para olan Ether %4 artışla 3.900 dolara yükseldi ve hala tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 4.400 doların oldukça altında kaldı. Küçük tokenlar veya altcoinler daha zayıftı; Cardano %4 ve Polygon %6 düştü. Memecoinler de düşüş yaşadı

ETHUSD -2.38% Salı günkü önemli performansın ardından Dogecoin %6 ve Shiba Inu %8 düştü.

 

İlgili Haberler