Volkswagen Türkiye'de fabrika kararını erteledi

Volkswagen Türkiye'de fabrika kararını erteledi

Volkswagen Türkiye'ye yatırım konusunda nihai kararını erteledi

A+A-

Volkswagen'in  Türkiye'ye yatırım konusunda nihai kararını ertelediği ileri sürüldü. Volkswagen sözcüsü konu ile ilgili açıklama yaptı.

Handelsblatt gazetesinin haberine göre Volkswagen, Türkiye'de bir otomobil fabrikası kurma konusunda nihai kararını, kuzey Suriye operasyonu nedeniyle Türkiye'ye yönelik uluslararası eleştirilerden kaynaklı olarak, erteledi.

Volkswagen sözcüsü, Türkiye konusunda durumu yakından izlediklerini mevcut gelişmeler konusunda endişeli olduklarını açıkladı. Sözcü yeni Volkswagen fabrikası konusunda henüz nihai kararın alınmadığını da sözlerini ekledi

Son 22 yılın en büyük otomotiv yatırımı

VW'nin Manisa'da kuracağı fabrika, son 22 yılda Türkiye'de yapılacak en büyük otomotiv yatırımı olacak. Fabrika, yıllık 400 bin araç üretim kapasitesine sahip olacak. İnşasının 2020 yılı sonu, üretimin ise 2022 yılında başlaması planlanan tesisin yaklaşık 4 bin yeni istihdam yaratması bekleniyor. Yatırımın toplamda 1 milyar euro, yani yaklaşık 6,3 milyar TL'ye mal olacağı hesaplanıyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.